NAPUSTILI GRADSKO VIJEĆE

BORIS BISTROVIĆ (FOKUS) Zašto je došlo do napuštanja sjednice od strane oporbenih vijećnika?

Što će se događati i hoće li se vijeće ipak privesti do kraja i izglasati ostale točke Dnevnog reda, vidjet ćemo već u četvrtak kada je ponovno sazvana 22. sjednica Gradskog vijeća

Nakon što je u petak Josip Varga predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca sazvao press konferenciju gdje je na odgovornost pozvao vijećnike koji su napustili sjednici i time prekinuli vijeće zbog nedostatka kvoruma, danas je Boris Bistrović kao odgovor na to isto održao press konferenciju.

– Gradskim vijećem Grada Čakovca predsjeda osoba koja iako se hvali da je u vijeću pet mandata, ne poznaje Poslovnik i koja konstantno krši Statut i prava vijećnika. Gradskim vijećem predsjeda osoba koja nema autonomiju djelovanja i odgovornost prema građanima, već sjednice vodi kao “lutka na koncu” – gradonačelnice Ljerke Cividini. U što se možete i sami uvjeriti preslušavajući audio snimke prošlih sjednica. Nažalost video snimke ne možete pogledati – jer su se potrudili da se sjednice ni u kojem slučaju ne snimaju. Sada vam je vjerojatno jasno i zašto!?

Gradskim vijećem predsjeda osoba čijeg se vokabulara i dociranja ne bi posramili niti ulični šibicari. “Dno dna, primitivac, neodgojen, šmrkljivac, dociranje s dobrim jutrom” samo su neke od fraza koje su postale ne iznimke, već pravilo u komunikaciji predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnice prema oporbenim vijećnicima.

Na posljednjoj sjednici gradonačelnica Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Varga, vidno nervozni od prve sekunde, konstantno su dobacivali neumjesne i podrugljive komentare oporbenim vijećnicima. Nakon što se predsjednik Varga prešavši sve moguće uzuse kulturnog ponašanja, narušivši do krajnjih granica dignitet funkcije koju obavlja, odbio ispričati mladom oporbenom kolegi prilikom postavljanja pitanja – nije nam preostalo ništa drugo nego iz solidarnosti napustiti sjednicu, rekao je Boris Bistrović.

Što će se događati i hoće li se vijeće ipak privesti do kraja i izglasati ostale točke Dnevnog reda, vidjet ćemo već u četvrtak kada je ponovno sazvana 22. sjednica Gradskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije