U NOVI KREDIT

HOĆE LI VIJEĆNICI DATI ODOBRENJE? ČAKOM traži novo kreditno zaduženje od 640 tisuća eura!

Na gradskom vijeću koje će se održati ove srijede 13. ožujka, GKP Čakom d.o.o. tražit će odobrenje za kreditno zaduženje u iznosu od 640.000 eura radi ostvarivanja planirane nabave komunalnih vozila i strojeva

Ova odluka stavljena je na Dnevni red nakon što je GKP Čakom d.o.o. uputilo zahtjev Gradu Čakovcu, tražeći suglasnost za navedeno kreditno zaduženje.

Prema informacijama koje su nam dostavljene, GKP Čakom d.o.o. namjerava koristiti kredit od 640.000,00 eura u 2024. godini kako bi financirao nabavu raznovrsnih komunalnih vozila i strojeva. Među nabavljenim vozilima ističu se komunalno vozilo za skupljanje otpada (smećara), dva kombi vozila za skupljanje odvojenog otpada, jedno pogrebno vozilo, utovarivač, mali traktor te jedno osobno vozilo.

Odluka o kreditnom zaduženju temelji se na potrebi modernizacije i unapređenja komunalne infrastrukture, čime će GKP Čakom d.o.o. poboljšati svoje usluge građanima. Financiranje ovih ključnih nabava bit će osigurano kroz poslovanje same tvrtke, a povrat kredita planiran je sukladno poslovnom modelu GKP Čakom d.o.o.

Važno je napomenuti da, prema odredbama članka 127. stavka 2 Zakona o proračunu (Narodne novine, broj 144/22), pravne osobe koje su u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu se dugoročno zaduživati uz prethodnu suglasnost većinskog vlasnika. Ova inicijativa ima za cilj osigurati transparentnost i odgovorno upravljanje financijskim resursima u skladu s relevantnim zakonskim odredbama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije