OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO

PRIBISLAVEC Željku Balogu odbijena kandidatura, propali izbori

Općinsko lzborno povjerenstvo Općine Pribislavec odbilo je kandidaturu Željka Baloga iz Pribislavca za mjesto zamjenika općinskog načelnika iz redova nacionalne manjine

Predlagatelj je priložio svu propisanu dokumentaciju, između ostaloga i Uvjerenje Ministarstva pravosuđa i uprave, a u kojem stoji da je na temelju pravomoćne presude osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci uz rok kušnje u trajanju od godine dana, te na temelju pravomoćne osuđujuće presude osuđen na djelomično uvjetnu osudu – bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci i uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci uz rok kušnje u trajanju od 2 godine.

S obzirom da se prema slovu Zakona za člana predstavničkog tijela ne smiju kandidirati osobe koje su pravomoćnom sudskom presudom osuđene na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, ili im je ta kazna zamijenjena radom za opće dobro ili uvjetnom osudom, Izborno povjerenstvo je objavilo rješenje kojim se odbija kandidatura Željka Baloga. S obzirom da je on bio jedini kandidat, izbori planirani za 10. ožujka su poništeni, a o novim izborima odlučiti će nadležna tijela u Zagrebu.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije