Po čemu će četiri najistočnije međimurske općine pamtiti 2011. godinu?

Općina Donji Vidovec

Općina Donji Vidovec u 2011. godini uspjela je dovesti investitora koji će u novoj poduzetničkoj zoni izgraditi elektranu na biomasu te solarnu elektranu vrijednu 60 milijuna eura, sa svim popratnim postrojenjima. Da se sve ne temelji na pričama i dogovorima, dokazuje podatak da je tvrtka EEG-Energy Environmental Group d.o.o. iz Zagreba uplatila 10% (266.710 kuna) od ukupne cijene (2,6 milijuna) za kupnju zemljišta.

Općina završava postupak izrade Detaljnog plana nakon kojeg će spomenuta tvrtka uplatiti preostali iznos i započeti gradnju. Treba spomenuti i da su članovi Općinskog vijeća Donjeg Vidovca jedinstveni po tome što su protekle godine sve odluke donijeli jednoglasno.

Općina Donja Dubrava

Općina Donja Dubrava može mnogima biti primjer kako izvući novac iz fondova Europske unije jer je jedna od rijetkih lokalnih samouprava kojoj to upornošću i marljivim radom uspijeva. Prošle su godine sudjelovali u tri projekta financiranih kroz IPA program EU i koja su uspješno realizirana.

Riječ je o projektima “Folklorni susreti kre Mure”, “Putovi zajedništva” i projektu vezanim uz izradu projektne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu Donjeg Međimurja. U prošloj godini puno se radili i na rješavanju pitanja raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem i “zamjembenih” ugovora.

Općina Sveta Marija

Protekle godine mještanima Svete Marije ostvarile su se višegodišnje želje. U ožujku je započela izgradnja školske sportske dvorane, a pri kraju godine u tom je mjestu otvorena ljekarna koja puno znači za stanovnike tog dijela Međimurja.

Centar mjesta dobio je i novu stambeno poslovnu zgradu u kojoj su svoje spremište izgradili vatrogasci.


Općina Kotoriba

Unatoč krizi, prošle je godine Kotoriba bila veliko gradilište. Dok su druge lokalne samouprave muku mučile s proračunima u to je mjesto uloženo blizu 5 milijuna kuna izvan općinskog proračuna. Gradila se kanalizacija, sanirale su se prometnice, uređivala su se parkirališta, Dom kulture te Knjižnica i čitaonica.

Za pohvalu je potez općinskih čelnika što su za najpoznatiju kotoripsku manifestaciju Dani šibe i ribe organizirali besplatni prijevoz vlakom iz Varaždina kojim je stigao rekordan broj ljudi, više od tristotinjak gostiju iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije