REDEA Općine spremne za prijavu novih natječaja na Mjeru 7 i 8

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA organizirala je 28. veljače 2018. u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje okrugli stol na temu Mogućnosti sufinanciranja iz Programa ruralnog razvoja u 2018. godini. Sudionici okruglog stola bile su jedinice lokalne samouprave koje su kroz interaktivna predavanja dobile informacije u vezi trenutno otvorenih natječaja, ali i onih u najavi.

Okrugli stol bio je podijeljen u dva dijela, prvi dio posvećen predstavljanju natječaja uz praktične primjere, a drugi se odnosio na prezentaciju natječaja koje će raspisivati lokalne akcijske grupe s područja Međimurske županije.

Valentina Hažić, voditeljica odjela za ruralni razvoj otvorila je Okrugli stol. Prisutnima je dala pregled mjera iz Programa ruralnog razvoja, točnije Mjere 7 i Mjere 8 na koje se jedinice lokalne samouprave mogu prijaviti. Svojom prezentacijom odgovorila je na pitanja i nedoumice oko prijave projekata i zadanih kriterija.

Praktični dio prezentacije vodila je Mateja Mihalić, suradnica u odjelu za ruralni razvoj koja je prezentirala tijek projekta, od njegove prijave do završetka provedbe. Osvrnula se na najčešće pogreške kod pisanja projekta te provođenja javne nabave.

U drugom dijelu Okruglog stola predstavljeni su natječaji koje će provoditi sukladno Programu ruralnog razvoja, Mjerama 7 i 8, a na koje će se također moći javljati jedinice lokalne samouprave. Natječaje će raspisati Lokalna akcijska grupa Mura-Drava i Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi. LAG-ovi trenutno čekaju konačne potvrde iz Ministarstva te se nadaju da će uskoro raspisati natječaje za svoje područje djelovanja.

Ovaj okrugli stol dio je aktivnosti projekta “Jačanje mreže podrške prijaviteljima i korisnicima ESI fondova u Međimurskoj županiji” koji provodi REDEA, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije