Župan odgodio prodaju Scheierove zgrade, ponudit će je u zakup

Župan odgodio prodaju Scheierove zgrade, ponudit će je u zakup

Županiji se javila i etnologinja i glazbenica Lidija Bajuk, predsjednica udruge Matapur, s edukativno-etnografskim projektom očuvanja i popularizacije etno glazbe i druge baštine Međimurja

Na javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju Scheierove zgrade u Čakovcu u roku je stiglo samo jedno pismo namjere, i to za uslužnu djelatnost, koja se ne poklapa s predviđenom namjenom te zgrade u središtu grada.

Izvan roka u Međimursku županiju, koja je vlasnik objekta, stigla su još dva pisma namjere. Tvrtka Euro-unit iz Slakovca u prizemlju bi uredila glazbeno-prodajnu galeriju, a na katu višenamjenski izložbeni centar. Druga ponuda stigla je iz Erste banke, koja je zainteresirana za zakup. Županiji se javila i etnologinja i glazbenica Lidija Bajuk, predsjednica udruge Matapur, s edukativno-etnografskim projektom očuvanja i popularizacije etno glazbe i druge baštine Međimurja.

Župan Ivan Perhoč odlučio je da će do konačne odluke o namjeni i svrsi zgrade predložiti da se ona putem javnog natječaja ponudi u zakup, i to najduže na godinu dana. Zgrada je sagrađena 1789. godine. Već godinama je u vlasništvu županije koja ju je ovog ljeta odlučila prodati.

Oporba i dio javnosti uzvratili su da se novcem od prodaje planiraju pokrpati proračunske rupe. Župan pak je izrazio nezadovoljstvo malim brojem kulturnih i drugih sadržaja koji se organiziraju u zgradi, za koju nije zainteresiran ni čakovečki Centar za kulturu, a ni Muzej Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije