U nedjelju završeni Dani Kotoribe

U nedjelju završeni Dani Kotoribe

Nedjeljni program obilježavanja Dana Kotoribe započeo je otvaranjem izložbe etno predmeta u Starom farofu koju su priredile članice Društva naša djeca. U 11 sati u župnoj crkvi Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa služena je svečana koncelebrirana sveta misa.

U poslijepodnevnim satima ispod šatora kod škole organiziran je zabavni program u kojem su sudjelovali tamburaši i folkloraši KUD-a Kotoriba i tri skupine Kotoripskih mažoretkinja: dječji sastav, juniorke i seniorke.

Sve goste pozdravio je općinski načelnik Ljubomir Grgec. Tom je prilikom svima koji su sudjelovali u tradicionalnoj akciji Kotoriba – međimurski cvjetnjak uručio lončanice.

Najboljima u spomenutoj akciji predao je i priznanja. Najuređenije dvorište prema odluci posebne komisije imaju Ljiljana i Kristina Plačko iz Ulice Nikole Tesle, najljepši prozor ima Renata Fundak iz Ulice Kralja Tomislava, priznanje za najuređeniju okućnicu primila je Anica Rodek iz Zelengaja, dok najljepši balkon ima Zlatko Vuk iz Ulice Vladimira Nazora. U nedjelju je uz svetkovinu Uzvišenja Svetog Križa održano i proštenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije