Položen kamen temeljac – započela gradnja dvorane u Goričanu

U utorak 7. svibnja 2013. godine na mjestu buduće školske sportske dvorane u Goričanu, simbolično je položen temeljni kamen i označen početak gradnje.

Kamen temeljac zajedno su položili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, načelnik općine Goričan i saborski zastupnik Mario Moharić i ravnatelj Osnovne škole Goričan Stjepan Vadlja.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i potpredsjednica Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec, saborska zastupnica Nadica Jelaš, direktor tvrtke izvođača Međimurje graditeljstvo Goran Knežević, župnik Petar Majstorović, učitelji i djeca osnovne škole Goričan i mnogobrojni mještani Goričana.

Velečasni Petar Majstorović posvetio je temelje buduće sportske dvorane.

Napokon se počeo ostvarivati dvadeset godišnji san djelatnika škole, učenika i mještana Goričana. Ovo je važan trenutak za sve sadašnje i buduće generacije koje će se koristiti ovim objektom. U sportskoj dvorani moći će se rekreirati i mještani, a različite udruge održavati u njoj kulturno-društvene priredbe.

Župan Ivica Perhoč podupro je ovaj projekt te je do sada, županija za radove iz decentraliziranih sredstava izdvojila gotovo pola milijuna kuna. Obzirom na vremena u kojima se nalazimo, Općina se odlučila za gradnju po fazama pa se završetak ovog važnog projekta očekuje za dvije tri godine.

Ukupna vrijednost dvorane je 10 milijuna kuna, a riječ je o dvodijelnoj školskoj sportskoj dvorani s 270 sjedećih mjesta, površine 1460 m2. Valjanost građevinske dozvole ističe 22.05.2013. godine, čime bi cjelokupna projektna dokumentacija dvorane propala.

Očekuje se i novčana pomoć Ministarstava i EU fonda za regionalni razvoj, a kako bi ovaj dugo očekivani objekt bio završen u razumnom roku, Općina je spremna i dodatno se zadužiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije