Dan kreativnih tehnologija 2013. u TICM-u

U svrhu poticanja kreativnosti kao pokretačke sile razvoja na Danu kreativnih tehnologija 2013., Tehnološko-inovacijski centar Međimurje na jednom mjestu okupit će neke od najboljih stvaratelja kreativnog sadržaja u Hrvatskoj. Događaj će se održati 15. svibnja 2013. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec.

Ideje kroz kreativni proces ostaju trajno zabilježene kao vrijednost i dokaz čovjekove sposobnosti stvaranja. Težnja za boljim, funkcionalnijim i vizualno privlačnijim prikazima ideja postoji u svakom segmentu stvaralaštva i ona je glavni pokretač razvoja novih i atraktivnijih kreativnih sadržaja. Iako tehnologija sama po sebi ne jamči kreativnost, kreativni proces uvelike ovisi o dobrom poznavanju tehnologija.

Događaj će se sastojati od niza izrazito atraktivnih multimedijalnih prezentacija na kojima će biti predstavljene tehnologije korištene za izradu kreativnih sadržaja i na kojima će stručnjaci iz pojedinih područja kreativnog stvaralaštva podijeliti svoja znanja i iskustva kroz primjere iz prakse.

Dan kreativnih tehnologija 2013. ne bi smjeli propustiti kreativci, posebice oni koji djeluju u području grafičkog dizajna, web dizajna, fotografije, filma i video produkcije, 3D dizajna, razvoja aplikacija za pametne uređaje ili interaktivnih aplikacija. Predavanja će biti zanimljiva i znatiželjnicima koji žele zaviriti iza kulisa suvremenog stvaralaštva i upoznati se s kreativnim procesom u kojem su moderne tehnologije jedan od osnovnih alata.


Sažeti program događanja:

9,00 – 9,15 Uvodni govor, Ivan Plačko,Bojan Pečnik, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (www.ticm.hr)
9,15 – 9,45 Predstavljanje “Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić”, Dr.sc. Nikica Gilić, Hrvatski filmski savez (www.hfs.hr)
9,45 – 10,30 Intervencije u prostor, Tomislav Vujnović, Vizije.hr  (www.vizije.hr)
10,30 – 10,45 Pauza
10,45 – 11,45 Online obrazovni projekt “Where maths is fun”, Toni Milun (www.tonimilun.com)
11,45 – 12,30 Inovativne tehnologije u svakodnevnom životu, Davor Komerički, 5/GROUP (www.5group.eu/)
12,30 – 13,15 Pauza za ručak
13,15 – 14,45 Vaš proizvod/usluga u najboljem svijetlu, Davorin Mance, Fotoklub Čakovec (www.fotoklub-cakovec.hr)
14,45 – 15,30 Vizualni efekti – svijet gdje umjetnost izaziva tehnologiju, Kristijan Mršić, Momentum studio (www.momentum-studio.com/)

Sudjelovanje na radionicama i predavanjima je besplatno. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje putem internetske stranice događanja www.dkt.ticm.hr najkasnije do 13. svibnja 2013. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije