Razlika mala, no ni Posavec niti Perhoč ne zaoštravaju retoriku

Aktualni župan Ivan Perhoč (SDP) i njegov zamjenik Matija Posavec (HNS) predizbornu kampanju za međimurskog župana u “pripetavanju” odrađuju u rukavicama. I dalje je to kampanja “na finjaka”, u kojoj se ne ide na čovjeka, a izostale su i prepirke oko projekata, što i ne čudi kad su obojica protekle godine zajedno obnašali vlast u Međimurskoj županiji.

U prvom krugu zamjenik je prešišao župana za pedesetak glasova, pa je druga i finalna utrka vrlo neizvjesna. No, kampanja je mirna, a neki bi rekli i – dosadna. Obojica kandidata odlučila su se na obilazak gradova i sela, kontakte s građanima i povremenu pomoć ministara koji ih dolaze podržati.

– Nisam mijenjao stil kampanje. I dalje je to kulturna kampanja temeljena na neposrednom kontaktu s građanima i obilasku terena. U prvom krugu osvojio sam najviše glasova i očekujem još veću podršku u drugom krugu – kaže M. Posavec. Nije, dodaje, razgovarao o mogućoj podršci sa strankama čiji kandidati nisu ušli u drugi krug.

Ivan Perhoč poručuje da je “svaka hiža bitna” i kao jednog od aduta spominje pripremljenu projektnu dokumentaciju za projekte koji će osigurati razvojni ciklus županije. – Nisam značajnije mijenjao retoriku i kampanju. Međimurje je dovoljno mala i dobro informirana sredina da iz mog protekloga mandata i svega što sam radio može suditi o mojim kvalitetama i kvalifikacijama – kaže on i dodaje da je zato i uvjeren da ću u nedjelju navečer biti onaj koji će dobiti povjerenje građana.

Kako bilo, kampanja za međimurskog župana mogla bi biti proglašena najciviliziranijom i dobiti priznanje za fair play. Tko će profitirati, a tko izgubiti, ovisit će o biračima HDZ-a, laburista i onima koji su u prvom krugu glasali za bivšeg župana Josipa Posavca. Nakon nedjelje počinju i ozbiljniji pregovori za Županijsku skupštinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije