Župan apelirao u Lončarevu da utječu na problematične pojedince

Župan apelirao u Lončarevu da utječu na problematične pojedince

U romskom naselju Lončarevo kod Podturna prigodnom svečanošću u srijedu je obilježen završetak radova na izgradnji komunalne infrastrukture u tom naselju te u Piškorovcu i Pribislavcu.
 

Riječ je o drugoj fazi Projekta podrške Romima – faza 2 u sklopu kojeg se u međimurskim romskim naseljima uređuje komunalna infrastruktura. Radovi su vrijedni oko 3 i pol milijuna eura, u omjeru 75 naprema 25 posto financirali su iz Europska unija i Republika Hrvatska iz programa Phare 2006, a tim novcem izgrađena je vodovodna i električna mreža, odvodnja te su asfaltirane ulice.
 

Prilikom otvaranja radova župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je da je u posljednje vrijeme mnogo novca uloženo u poboljšanje uvjeta života pripadnika romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji.

No Romi kao i ostali građani pored prava imaju i obveze koje trebaju ispunjavati. Također, pozvao je okupljene mještane Lončareva da utječu na pojedince koji rade nered i tako ocrnjuju cijelu romsku populaciju.
 

Na svečanosti otvaranja bili su i predstavnici Ureda za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske predvođeni predstojnikom Brankom Sočancom, Ureda Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Savjeta za nacionalne manjine na čelu s Aleksandrom Tolnauerom, saborski zastupnik Naziv Mehmedi, zamjenik župana Matija Posavec, načelnik općine Podturen Josip Lepen, predstavnici Vijeća romske nacionalne manjine u Međimursju i predstavnici romskih udruga.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije