SVETI MARTIN Nove investicije u zoni, u centru će se graditi rotor

– Izuzetno me raduje što i dalje postoji interews za ulaganja u Gospodarsku zonu Sveti Martin na Muri, što znači kako će biti novih radnih mjesta, a to je uistinu jako važno za ljude i općinu. Interes iskazuju dvije tvrtke koje već imaju svoje pogone u zoni, kaže prof. Dražen Crnčec, načelnik općine svjestan važnosti razvoja gospodarstva

Pod predsjedanjem svoje predsjednice prof. Petre Novinščak, Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, u četvrtak (jučer) održalo je svoju 3. sjednicu, a prvo je na redu bio Aktualni sat na kojem je načelnik općine prof. Dražen Crnčec vijećnike izvjestio o aktivnostima od 2. sjednice do sada, kao i o onome što slijedi.

Najvažnijim smatra ‘živost’ u Gospodarskoj zoni, aktivnosti na projektu kanalizacije, završetak izrade projekta Doma kulture te postupak otkupa čestica za izgradnju rotora (kružnog toga) u središtu Svetog Martina na Muri.

Vijeće je potom prihvatilo Izvješće o izvršenju općinskog proračuna za prvi šest mjeseci, te donijelo Odluku o I. izmjenama i dopunama Proračuna općine za 2017. godinu kojima se on povisuje za sveukupno 715.800 kuna i sada iznosi ukupno 4.794.000 kuna. Donijeta je i Odluka o IV. izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone-I. dio, jer su dvije tvrtke iskazale interes za izgradnju novih objekata.

– Izuzetno me raduje što i dalje postoji interes za ulaganja u Gospodarsku zonu Sveti Martin, sada od dviju tvrtki koje već posluju u zoni, a žele nove pogone. Zato i krećemo u izmjene i dopune DPU Gospodarske zone, jer snaženjem gospodarstva, razvijati će se i drugi segmenti općine i društvene zajednice, pojasnio je vijećnicima načelnik Crnčec, a oni su to shvatili i jednoglasno prihvatili.

Vijeće je osnovalo i imenovalo Savjet potrošača, imenovalo novi Odbor za dodjelu Javnih priznanja općine, izabralo novo Povjerenstvo za dodjelu stipendija te imenovalo članove Uprave groblja.

Na kraju sjednice raspravljalo se o koncesiji za dimnjačarske poslove te napravila analiza, odnosno procjena vrijednosti koncesije. Raspravljalo se o posljedicama Američkog cvrćka na stanje u vinogradarstvu te o potrebnim radnjama na sprečavanju Zlatne žutice i uklanjanju posljedica u vinogradima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije