VIDEO M. Posavec dao ostavku na sve nacionalne funkcije u HNS-u

Međimurski župan Matija Posavec na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se na dobre rezultate HNS-a na lokalnim izborima, ali i na posljednja zbivanja unutar HNS-a na državnoj razini.

Istaknuo je zadovoljstvo rezultatima što je dokaz da on kao župan i ljudi oko njega dobro rade za dobrobit Međimurja. Što se tiče nacionalne politike, prije desetak dana HNS je odlukom Središnjeg odbora kojeg čini 130 delegata, dužnosnika iz cijele Hrvatske, velikom većinom donio odluku o pristupanju Vladi RH.

– Podsjećam, da delegati iz Međimurja, pa i ja osobno, nismo glasali za tu odluku no kako je ona formalna i legitimna treba je poštivati. Formalnim ulaskom HNS-a u Vladu Republike Hrvatske pred mene je stavljen izbor: ili čvrsto podržavati i zagovarati ovakvu koaliciju na nacionalnoj razini, što bi mi omogućilo kandidaturu na nacionalnoj razini za predsjednika HNS-a i nastavak političke karijere u nacionalnoj politici ili maknuti se iz cijele priče i posvetiti se isključivo funkciji župana Međimurske županije – kazao je Posavec.

Naglasio je kako je već u dva navrata mogao otići u Sabor kao saborski zastupnik, imao je prilike biti i ministar u Vladi. No, sve je to odbio jer smatra da kao župan može puno više doprinijeti Međimurju. – Sve ovo potvrđuje da me fotelje nisu zanimale – kaže.

– Na temelju vlastitih, racionalnih i temeljnih razmišljanja, zaključio sam da oni koji su mi dali glas na izborima, a to su naše Međimurke i Međimurci, u velikoj mjeri ne bi podržali bilo kakvu vrstu mog angažmana u Vladi HDZ-a kao što ne bi podržali moj angažman na vodećoj poziciji HNS-a.

Zbog toga dajem ostavku na mjesta predsjednika Središnjeg odbora i sve druge nacionalne stranačke funkcije u HNS-u i povlačim se iz nacionalne politike stranke – rekao je župan Posavec.

– Na kraju se ispričavam svima onima koji su na bilo koji način bili iznenađeni ili pogođeni razvojem situacije proteklih nekoliko dana, iako ona ničim nije ugrozila moju odanost Međimurju kao što ni u jednom trenutku interesi Međimurja nisu bili dovedeni u pitanje. I ovaj moj današnji čin je samo potvrda da ću i dalje predano raditi za naše Međimurje – poručio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije