DAO OSTAVKU

ŽRK ZRINSKI Miljenko Topličanec podnio neopozivu ostavku

U Ženskom rukometnom klubu Zrinski Čakovec i dalje nema mira, situacija je i dalje vrlo neizvjesna i napeta, iako se je očekivalo da će se tijekom prvenstvene stranke smiriti

Sve je počelo nakon nenadane odluke odgovornih u klubu, smjenom uspješnog trenera Gorana Mrđena. Nastavilo se tijekom i poslije utakmice s Podravka/Vegetom kada su navijači nezadovoljni potezima uprave nakon utakmice izazvali nepotrebni incident da je morala intervenirati policija, govori se da je prisutno i nezadovoljstvo igračica.

Sve to kada je ekipa pod vodstvom sada već bivšeg trenera imala i ima još odlične rezultate i mogućnost igranja u Europi iduće sezone.

Najnovija pak je vijest da je poznati sportski i rukometni djelatnik, trenutno predsjednik Nadzornog odbora kluba, Miljenko Topličanec podnio neopozivu ostavku koji je detaljno obrazložio na posebno sazvanoj konferenciji za štampu:

– Kao dugogodišnji rukometni djelatnik ne mogu se složiti s odlukom uprave o smjeni trenera Mrđena, također, zbog loše atmosfera u međusobnim odnosima. Atmosfera više nije kakva je bila na početku naše suradnje, ne slažem se s odlukama predsjednika i dopredsjednika kluba Jankovića i Danie, odluka o smjeni trenera bila je nenadano i ishitreno donijeta.

– Rezultati su bili odlični, ekipa je igrala također odlično, treće mjesto garantiralo nam je da smo blizu plasmanu u jedno od europskih natjecanja, sezona je najavljivala njezin uspješan završetak. Odlaskom Mrđena stanje u klubu i oko njega se je naglo pogoršalo. Igračice su bile iznenađene odlukom uprave, to su također bili i naši vjerni navijači koji su ekipu zdušno pratili i bodrili na svakoj utakmici.

– Ja koji sam došao pomoći klubu kao iskusan sportski djelatnih nakon ovih događanja ne mogu više ostati i moja odluka o ostavci je konačna. Djevojkama i upravi želim da se ostvari zacrtano, još uvijek se može ostvariti „Europa“, europsko natjecanja donosi klubu 30.000 eura od HRS-a. Siguran sam da motiv kod cura i dalje postoji, također, da glasine oko bojkota u igru nisu točne.

S ovakvim načinom rada i komuniciranja treba prekinuti, novom treneru želim da što prije uspostavi dobru komunikaciju s upravom i curama koje trebaju i dalje ostati na okupu i velika su i složna klapa. Također želim da se i navijači vrate i pomognu klubu i da svi zajedno ostvare realno zacrtane stvari. Ja ću i dalje biti veliki navijač, završio je Topličanec

Podsjetimo, Topličanca pamtimo kao uspješnog sportskog direktora dugi niz godina u muškom rukometnom klubu PIPO IPC, kao predsjednika Rukometnog saveza Međimurja u tri mandata, predsjednika Zajednice sportova Međimurja također u tri mandata, a od 1995.godine aktualni je predsjednik Natjecateljskog povjerenstva Hrvatskog rukometnog saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije