FOTO Sloga i zajedništvo ponos su Donjeg Vidovca

Povodom Dana svetog Vida, kada se u ovoj sredini štuje ovaj svetac i zaštitnik mjesta, Općina Donji Vidovec je ustrojila svoje dane. Oni su započeli u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća, potrajat će i danas Festivalom folklora i tradicije Vidovo 2017., a završit će se u nedjelju tradicionalnim mjesnim proštenjem.

Okupljenima, a to su bili čelnici susjednih općina i općina mađarskog Pomurja, na početku se je obratio predsjednik OV-a Josip Jambrešić, zaželjevši svima dobrodošlicu, a izrazio je čestitke svim novim i starim vijećnicima i načelnicama naših općina. Posebno su bili pozdravljeni zamjenici župana- Sandra Herman i dojučerašnji načelnik Općine Josip Grivec koji je svom rodnom mjestu poklonio stihove koji su nas proveli kroz bogatu povijest toga mjesta.

Novoizabrani načelnik Josip Matulin je čestitao dosadašnjem načelniku Grivcu za sve ono što je za Općinu napravio u šest proteklih mandata, a napravio je doista mnogo i po tome će ostati trajno zapamćen, istaknuo je Matulin poželjevši mu sreću na novoj i zahtjevnoj dužnosti.

Isto je to rekao u ime Hrvatske narodnosne samouprave dr. Jožef Takač iz Fićehaza, dok je Peter Hann, menadžer projekta Europa za građane govorio o kulturnoj povezanosti mjesta koja su ovim projektom obuhvaćena gdje se je jedan mali Donji Vidovec svrstao u red velikih kulturnih sredina.

Obraćajući se sumještanima u svojstvu zamjenika međimurskog župana, Josip Grivec je istaknuo slogu i zajedništvo Donjovidovčana i upravo će glede toga i nadalje dobivati potporu u projektima koji stoje nerealizirani pred njima.

U svečanost nas je uveo himnom domovini akademski glazbenik Martin Srpak iz Zagreba koji je popunio večer s dobro poznatim skladbama posvećenim Donjem Vidovcu. Sjednicu je moderirala Ivana Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije