KANALIZACIJA ide sigurno, CZK polako, a Grkaveščak dobiva struju i rasvjetu

Pod predsjedanjem svog predsjednika profesora Dražena Crnčeca, Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri održalo je svoju 32. sjednicu, koja je započela Aktualnim satom, na kojem je općinski načelnik Franjo Makovec, vijećnike upoznao s aktualnostima među kojima su najznačajnija, aktivnosti oko kanalizacije u pojedinim naseljima, zatim promjene natječaja oko Centra za kulturu, Tvornici kablova, te poslova na Mlinarskoj kući i Starom mlinu na Muri.

Makovec je i podnio Izvješće o radu za 2016. godinu koje je jednoglasno prihvaćeno, kao i sve točke navezane oko obračuna Općinskog proračuna za 2016. godinu. Proračun je ostvaren u sveukupnom iznosu od 5.208.733 kune, a višak od 271.598 kuna prenosi se u ovogodišnji proračun. Načelnik Franjo Makovec, kazao je kako nasljednicima na vlasti ostavlja stabilan i realan proračun.

Zbog novih investicija, projekata, izgradnje i uređenja planskih karata, Vijeće je donijelo IV. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Sveti Martin na Muri i III. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Vučkovec. Donesene su Odluke o dodjeli 14 redovnih studentskih stipendija, u iznosima od 300, 400 i 500 kuna, zavisno o mjestu studiranje, te Odluku o dodjeli jednokratnih studentskih stipendija od po 1.000 kuna po studentu.

Zbog usklađivanja sa zakonom i općinskim pravilnikom izmijenjene i dopunjene su Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Općinskoj upravi. Prihvaćena su Financijska izvješće DVD- a za 2016. godinu, te je postavljeno nekoliko pitanja načelniku i predsjedniku Općinskog vijeća Franjo Makovec vijeće je izvijesti kako je stigla ponuda čakovečke Elektre za izgradnju električnog voda (kabla) i Javne rasvjete u dijelu naselja Grkaveščak, što je silno obradovalo Sanju Hadela, vijećnicu iz ovog naselja.

Zamjenica načelnika profesorica Petra Novinščak, pak je najavila projekt Poučne staze kod Mlina na Muri, Konjskoj ergeli te drugih destinaciji kod rijeke Mure. Dražen Crnčec je rekao kako će se prije lokalnih izbora održati još jedna sjednica Općinskog vijeća u ovom sastavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije