složni otočanci

VIDEO/FOTO Ovčice iz Otoka u toru i praćene pastirima nikog nisu ostavile ravnodušnim!

Fašnik je danas na svom vrhuncu, a proteklog vikenda su maškare preuzele vlast diljem našeg Međimurja

Najavljena je bila i kiša, no ništa nije moglo poremetiti odlično raspoloženje koje je prevladalo. Fašnik u Prelogu je također okupio brojne posjetitelje, ali i sudionike. Tjedan dana prije samog fašnika u društvenom domu u Otoku smo zatekli veselu skupinu mještana koja je vrijedno prionula izradi svojih autohtonih maski.

– Maskiramo se već 15. godinu za redom. Ove godine će nas biti trideset i dvoje maskiranih, dok nas je jedne godine bilo devedesetak. – rekla nam je tada Danijela Sraka koja je uz Peru Rojka jedna od pokretača ove odlične ideje. No, ideja bi bilo teško ostvariva bez odličnih pomagača i cjelokupne složne ekipe uključene u izradu maski.

>>>SLOŽNI OTOČANCI Maskiraju se već petnaest godina, a ove godine će biti ovčice!>>>

Tada su nam najavili kako će ove godine biti ovčice, a maskirat će se i traktor te će prikolica biti prenamijenjena u tor. No, nismo znali kako će ovčice biti praćene pastirima i pravim psima čuvarima.

>>>VIDEO/FOTO Pčelice, orlovi, Popaji i Olive, ovčice, božićna drvca, gljive muhare – maskama koje su preplavile Prelog ne zna se ni broj!>>>

Ono što nas se posebno dojmilo svakako je odlična atmosfera koja je prevladavala u Prelogu, a u toku povorke ovčice su jednom prilikom i izašle iz svog tora te zaplesale uz pratnju harmonike. Nakon povorke uslijedila je već tradicionalna fešta u društvenom domu u Otoku, a sudionici su pozvali i druge da im se slobodno pridruže sljedeće godine.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte u našoj video i fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije