FAŠENSKI UTORAK

KUHARICE VRTIĆA CIPELICA Sonja, Gordana, Dragojana, Matea, Margareta i Jasminka od 4 ujutro pripremaju krafne!

Od 4 sata ujutro, članice veselog i vrijednog kuharskog tima vrtića Cipelica pripremaju krafne

Na fašenski utorak, već tradicionalno kuharice Sonja Radiković, Gordana Budiša, Dragojana Kelkedi, Jasminka Tomašić, Margareta Varga i Matea Panić bacaju se na posao kako bi vrtićki mališani i odgajateljice uživali u ovoj slasnoj tradicionalnoj deliciji.

Jer tko ne voli krafne? Kako nam je rekla kuharica Sonja, krafne se pripremaju po domaćoj, bakinoj recepturi.

– Receptura je stara, bakina, starinska, domaća. Nikad se ne zna točno koliko ih pripremimo, oko 500-600, djecu treba nahraniti. Od 4 ujutro smo tu. Danas je malo raniji ručak, zbog dizanja tijesta, pečenja, općenito zbog atmosfere u vrtiću jer je fašnik! Danas je pretepeno varivo od mahuna i faširana štruca. I naravno, slastica krafne, rekla nam je kuharica Sonja.

– Svake godine, kako vrtić postoje na fašenski utorak se pripremaju krafne, dan prije si sve pripremimo, dodaje Sonja.

Krafne nastaje u timskom i veselom ozračju, a pune se marmeladom i čokoladom- kako se kome više sviđa. Pripreme u prosjeku od 500 do 600 krafni, a uz to već do 7 sati ujutro bio je gotov i cijeli ručak. Danas se uz krafne jedu fine mahune i faširanci.

A mi nismo mogli odoljeti, a da ne probamo ove domaće, s ljubavlju pripremljene krafne i možemo vam samo reći da su zaista preukusne!

Pogledajte u video zapisu atmosferu iz kuhinje u vrtiću Cipelica!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije