FOTO: Grad Čakovec osigurao hranu za izbjeglice na granici

>> FOTO: Grad Čakovec osigurao hranu za izbjeglice na granici

Iako to nije u njegovoj direktnoj nadležnosti, potaknut situacijom koja je nastala zbog zaustavljenog prolaska izbjegličke kolone na graničnom prijelazu Trnovec, Grad Čakovec je ljudima koji su noć i jutro proveli na otvorenom osigurao hranu i piće.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved cijeli su dan proveli na terenu, nastojeći pomoći ljudima koji su se zbog zastoja u prihvaćanju izbjeglica koji je nastao na slovenskoj strani, zaustavljeni s naše strane granice. Naime, kod graničnog prijelaza Trnovec – Središče ob Dravi noć je provelo preko tisuću izbjeglica, a među njima se nalazi i velik broj djece.

Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, tim ljudima treba pomoći, bez obzira koji su razlozi ovog zastoja.

‘Čakovčanci i svi Međimurci imaju veliko srce te su uvijek spremni pomoći, bez obzira o kome se radi. Ne ulazeći u razloge zašto se ovo događa, ovdje su i mala djeca te bolesni, noć su proveli na kiši i otvorenom te je naša ljudska obveza im pomoći’, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač.

I gradonačelnik i zamjenik zahvalili su svima koji su se odazvali na poziv Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, te donirali odjeću, obuću, deke te hranu. Grad Čakovec će i dalje pozorno pratiti situaciju te, ukoliko bude potrebno i dodatno pomoći.

Najnovije