‘Pinkleci’ osvojili nagradu za najbolju predstavu

>> “Pinkleci” osvojili nagradu za najbolju predstavu

Od 10. do 15. listopada u Čakovcu je održan 18. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ. Smotra koja je po petnaesti put za redom održana u Čakovcu, prema riječima posjetitelja i organizatora, više je nego uspjela. Posljednjeg dana stručni žiri odabrao je najbolja ostvarenja.

Najboljom predstavom u cjelini prikazanoj na ovogodišnjem Susretu, proglašena je predstava “Bremenski svirači” Kazališne družine Pinklec. Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Radovanu Ruždjaku, Aleksadndri Naumov i Damiru Klemeniću za “Neispričanu bajku”, Gradskog kazališta Scena Gorica.

Nagrada za najbolji dramski tekst dodijeljena je Olji Lozici za predstavu “Darmarzemska” Gradskog kazališta lutaka Split, kamo je otišla i nagrada za scenografiju – Igoru Vasiljevu. Nagrada za najbolju scensku glazbu dodijeljena je Glazbenom laboratoriju FOO -RA u predstavi “Neispričana bajka” Gradskog kazališta Scena gorica, Velika Gorica .

Za najbolje žensko glumačko ostvarenje dodijeljene su dvije ravnopravne nagrade, Aleksandri Naumov za ulogu u predstavi “Neispričana bajka” Gradskog kazališta Scena gorica, Velika Gorica i Andrei Majica za ulogu u predstavi “Darmarzemska” Gradskog kazališta lutaka Split.

Najboljim muškim glumačkim ostvarenjem proglašena su uloge Damira Klemenića u predstavi “Neispričana bajka” Gradskog kazališta Scena gorica, Velika Gorica te Petra Cvirina u predstavi “Kraljević i prosjak” Gradskog kazališta Žar ptica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije