Projektom vrijednim 2,4 milijuna kuna djeci osigruan 51 pomoćnik u nastavi

U čakovečkoj gradskoj vijećnici u utorak je održana početna konferencija projekta ”Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim školama Grada Čakovca – II”.

Projekt zajednički provode Grad Čakovec, Razvojna agencija Grada Čakovca “ČAKRA” i šest osnovnih škola kojima je Grad osnivač. Ukupna vrijednost projekta je 2.378.570,00 kuna, od čega je obveza sufinanciranja Grada Čakovca 10 % ukupne vrijednosti, tj. 237.857,00 kuna, dok će 2.140.713,00 kuna biti osigurano iz Europskoga socijalnog fonda.

U uvodnom je dijelu gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač istaknuo važnost provedbe projekta kojim je u školskoj godini 2015./2016. osiguran 51 pomoćnik za 54 učenika u 6 osnovnih škola kojima je osnivač Grad Čakovec.

“Grad Čakovec i ove školske godine nastoji osigurati jednake mogućnosti za svu osnovnoškolsku djecu s područja Čakovca za normalno pohađanje nastave. Želim napomenuti da su prošlogodišnja iskustva odlična, te da je temeljem toga i projekt koji smo ove godine prijavili prošao bez zamjerki, odnosno pomagači su odobreni za svu djecu koju smo prijavili.”, rekao je gradonačelnik te dodao da je ovo je samo jedan u nizu programa koji se provodi na području Grada Čakovca, a koji kao ciljnu skupinu ima djecu i mlade.

O ciljevima i aktivnostima projekta prisutne je izvijestila direktorica “ČAKRE” Damira Vresk, osvrnuvši se na važnost osiguravanja kontinuiteta sustavne integracije učenika s teškoćama u osnovne škole, za što su temelji postavljeni u školskoj godini 2014./2015. U tekućoj školskoj godini 51 je osoba zaposlena kao pomoćnik u nastavi učenicima s rješenjem o primjerenom obliku školovanja čime je za 54 učenika već od prvog dana nastave 7. rujna 2015. osiguran neposredni odgojno-obrazovni rad s pomoćnikom.

Ravnateljica OŠ Ivanovec Palmina Novak iznijela je iskustva provedbe ovog projekta iz perspektive osnovne škole, ističući da rad pomoćnika s učenicima doprinosi stvaranju preduvjeta za njihovo ravnopravno uključivanje u aktivnosti razrednog odjela, a zatim i u izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije