FOTO: Grad Ludbreg donirao 4 tisuće bočica vode za izbjeglice

>> FOTO: Grad Ludbreg donirao 4 tisuće bočica vode za izbjeglice

Ponukani situacijom, vezanoj uz velik broj izbjeglica s Bliskog istoka koje su u ponedjeljak zaustavljene na slovensko-hrvatskoj granici, danas je u Gradskog društvo Crvenog križa Čakovec, Grad Ludbreg dovezao 4 tisuće bočica vode.

‘Dolaskom velikog broja izbjeglica u nama susjedno Međimurje, te slikama koje smo gledali na televiziji početkom tjedna, kad su žene i djeca proveli noć na kiši, i mi u Ludbregu odlučili smo pomoći’, rekao je tom prilikom gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

‘Dogovorili smo s Gradom Čakovcem koji je već ranije pomogao, te Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec što nedostaje te smo odlučili dopremiti vodu za piće’, dodao je Bilić te rekao da će i dalje pratiti situaciju te dodatnu pomoć koordinirati s Čakovcem.

‘Drago mi što su i u Ludbregu odlučili pomoći ljudima koji su, uglavnom zbog rata napustili svoje domove. Nitko ne može ostati ravnodušan na ovakvu tragediju, bez obzira koji joj razlozi prethodili’, rekao je tom priliko gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te se zahvalio svim građanima Čakovca i Međimurja koji su ovih dana, a posebice u ponedjeljak dolazili, donirali hranu, odjeću i deke.

Također, naglasio je odličnu suradnju s Gradom Ludbregom, te najavio da će Grad inicirati akciju u školama pod nazivom “Svako dijete – jedna konzerva“.

O izbjeglicama i humanitarnoj situaciji vezanoj uz njih brine se Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Čakovec. Prema riječima ravnatelja dr. Kristijana Valkaja u ovih nekoliko dana odrađen je lavovski posao. Dvadesetak volontera podijeljenih u dvije grupe, danonoćno je na terenu, dijelili su hranu, kabanice, deke, odjeću te pružali prvu pomoć i medicinsku skrb, ponajprije ranjivim skupinama.

Također, zahvaljuju i svim građanima na odazivu i pomoći, te ih pozivaju da, ukoliko i dalje žele pomagati, čitaju objave na društvenim mrežama te njihovim internetskim stranicama. One se redovno ažuriraju te na njima stoji koja roba trenutno nedostaje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije