Projekt čakovečkog Dječjeg vijeća najbolji u Hrvatskoj!

Dječje vijeće Grada Čakovca sudjelovalo je 22. i 23. svibnja 2015. u Koprivnici na 11. Susretu dječjih vijeća Hrvatske, a na poziv Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske kao jedno od petnaest najboljih vijeća u državi.

Tom prigodom proglašen je najbolji projekt dječjih vijeća u kategoriji – Projekti za djecu koji promiču multikulturalnost, toleranciju, dječja prava i nenasilno rješavanje sukoba, a to je “I životinje su moji prijatelji” Dječjeg vijeća Grada Čakovca. Dječji vjećnici posebno su ponosni na taj izbor s obzirom da su i prošle godine imali najbolji projekt “Ovo dijete to sam ja, ne postoje takva dva“.

Rezultat je to kvalitetnog i stručnog rada mentora Draženke Blažeka, Marije Toplek, Alexandre Sašek Strbad, Irene Levačić, Nataše Hajdinjak, Koraljke Bendelja, Melite Horvat – Podgorelec i Petra Korbelja i voditeljice projekta Gordane Šoltić Siladi, predsjednice Društva “Naša djeca” Čakovec.

U Koprivnici projekt su prezentirale Martina Roža i Vinka Siladi. U projekt su bile uključene sve predškolske i osnovnoškolske ustanove s područja grada Čakovca, 1.,2. i 3. osnovna škola Čakovec, Osnovna škola Kuršanec, Osnovna škola Ivanovec, Centar za odgoj i obrazovanje, Umjetnička škola “Miroslav Magdalenić, Dječji vrtić Čakovec, vrtići “Bambi”, “Loptica” i “Žibeki”.

Suradnici na projektu bili su Hrvatska gorska služba spašavanja Čakovec i Azil Prijatelji Čakovec. Ciljevi ovog hvalevrijednog projekta su bili razvijanje tolerancije i poštovanje prema različitostima kao putu prema nenasilnom društvu, razvijanje kulture brige za druge, razvijanje osjećaja i svijesti o potrebi zaštićivanja slabih i neprihvaćenih, razvijanje odgovornosti prema ljudima, prirodi i životinjama i razvijanje i promoviranje vrlina odanosti, vjernosti, prijateljstva i zahvalnosti.

Projekt se provodio cijelu pedagošku 2014./2015. godinu kroz različite aktivnosti kao što su posjete članova Miodraga Novosela i Nevena Putara iz Hrvatske gorske službe za spašavanje Čakovec sa najboljim europskim tragačem Baltazarom u vrtiće i škole, volontiranje u azilu Prijatelji u Čakovcu i radionice na temu “Moj kućni ljubimac”.

Rezultati projekta su viši nivo tolerancije i poštovanja prema onima kojima je potrebna pomoć, kvalitetno i korisno provedeno slobodno vrijeme u prirodi, razvoj volonterizma i brige za nemoćne od najranije dobi, nove spoznaje o kućnim ljubimcima, nastavak kvalitetne suradnje između odgojno – obrazovnih ustanova, udomljeni psi.

Uprava Grada Čakovca na čelu sa gradonačelnikom Stjepanom Kovačem velika je podrška radu Dječjeg vijeća u svim aktivnostima i akcijama, pa tako i u ovom projektu, te je to još jedna potvrda da je Čakovec grad prijatelj djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije