Dani Čakovca uz Gustafe, Opću opasnost i milenijsku fotku!

>> Dan Grada Čakovca uz Gustafe, Opću opasnost i milenijsku fotografiju

Obilježavanje Dana Grada Čakovca počinje u ponedjeljak, 25. svibnja, a traje do 1. lipnja. I ove godine organizirano je mnoštvo programa, od sportskih, preko dječjih i kulturnih pa sve do zabavnih. Jedna od glavnih atrakcija po kojoj će se pamtiti ovogodišnji Dan grada je snimanje milenijske fotografije.

Ovogodišnji program su na konferenciji za novinare održanoj u čakovečkoj Gradskoj vijećnici predstavili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek, direktor EKOM-a Miodrag Novosel, te začetnik projekta “Lovely Međimurje” Nikola Budiša.

>>> Program obilježavanja Dana Grada Čakovca

Predstavljajući program, gradonačelnik Stjepan Kovač naglasio je da je i ove godine organizirano mnoštvo sadržaja s ciljem da se najsvečaniji dan u godini za Čakovec obilježi i proslavi što je moguće bolje. Kovač je najavio davanje u upotrebu nekoliko investicija, od novog kružnog toka, “Štromčeka”, mini golf igrališta, te Eko tržnice.

Najavio je i dolazak visokih državnih dužnosnika na Svečanu sjednicu koja će se održati u petak, 29. svibnja u 12 sati u čakovečkom Centru za kulturu. Također, predstavio je i tri koncerta koji će se u petak i subotu održati u Čakovcu. U petak u Centru za kulturu dolaze Japanci i to pod pokroviteljstvom japanskog veleposlanstva te tvrtke Eurounit. Vrhunski japanski glazbenici održat će koncert pod nazivom “Japan v Međimurju“. Navečer pak na bini u Strossmayerovoj ulici nastupaju popularni Gustafi. Na pozornici koja će biti postavljena na Trgu Republike, u subotu pak će nastupiti Opća opasnost.

Voditeljica Turističkog ureda TZGČK Boška Ban Vlahek rekla je da su u suradnji s udrugama s područja grada organizirani programi za sve, od najmlađih do najstarijih. Neki su tradicionalni, poput Festivala cvijeća, dok se neki pojavljuju po prvi put. Posebno je istaknula snimanje milenijske fotografije koje će se u subotu 30. svibnja održati na Trgu Republike. Zajedno s Nikolom Budišom pozvala je sve da dođu na snimanje i budu dio ove povijesne fotografije.

Ovogodišnji, 14. po redu Rafting na rijeci Muri, predstavio je direktor GP EKOM Miodrag Novosel. Rafting je organiziran u suradnji s Gradom Murskim Središćem, Općinama Podturen i Dekanovec te srednjim školama. Za razliku od prošle godine, 30. svibnja kreće se iz Murskog Središća i to u 13 sati, a cilj je u Dekanovcu u 18 sati.

I na kraju, gradonačelnik je pozvao sve Čakovčane da posjete i sudjeluju u nekom od programa, jer oni su organizirani upravo za građane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije