Posljednji snijeg gradski je proračun stajao oko 200 tisuća kuna

Tijekom cijelog vikenda koncesionari Zimske službe, tvrtke “Tegra” i “Patafta i sinovi” te GKP “Čakom”, sa svojim ekipama čistile su snijeg s prometnica i pješačko-biciklističkih staza. Iako je naravno, teško ugoditi svakome, prometnice na području grada su prohodne.

Odmah po prestanku oborina svih 14 strojeva koliko imaju koncesionari, izašlo je na teren te počelo sa čišćenjem ulica. Najprije su očišćene glavne prometne komunikacije, a nakon počele su se čistiti i ostale ulice. Čakomovi djelatnici snijeg su uklanjali iz pješačke zone te nogostupa u širem središtu grada. Čišćenje se nastavilo tijekom cijelog vikenda, te u ponedjeljak prijepodne.

Treba napomenuti da je unatoč novim pravilnicima koji predviđaju izlazak na teren nakon što padne 15 centimetara snijega, čakovečka Zimska služba s čišćenjem počela ranije. Također, reagiralo se i na dojave građana, a odmah nakon što su počišćene prioritetne ulice, krenulo se i na ostale. Iako su ralice prošle po svim ulicama u gradu, mjestimice ima ugaženog i smrznutog snijega.

Naime, zbog niskih temperatura i relativno malog prometa sol ne djeluje, a čim malo zatopli i taj će se snijeg ukloniti. Da je inicijativa čakovečkih vatrogasaca koji su se stavili na raspolaganje starijim i nemoćnim Čakovčanicma bila potrebna, svjedoči i sedam intervencija koje su imali tijekom vikenda.

Nije zabilježen povećani broj prometnih nezgoda zbog vremenskih uvjeta, što je dokaz da su se građani pravovremeno pripremili za zimske uvjete. Inače, ovaj posljednji snijeg gradski je proračun stajao oko 200 tisuća kuna. Toliko je naime utrošeno na čišćenje ulica i nogostupa te posipavanje solju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije