Tko i zašto “kopa” po novoj biciklističkoj u Novom Selu Rok

Na adresu naše redakcije stiglo je pismo čitatelja koji se pita tko to i zašto stvara nepotrebne troškove na tek izgrađenoj biciklističkoj stazi u Ulici Vladimira Nazora u Novom Selu Rok.

Tako u pismu između ostalog stoji: “U Novom Selu Rok, kod ”Maka” nedavno je izgrađena biciklističko-pješačka staza pripremljena za asfaltiranje. No, kako to biva kod nas, netko se sjetio da bi mogli ispod te staze postaviti nekakve cijevi. Tako je sada, ta staza koju je netko platio, okopana čak 1,4 metara u dubinu kako bi se postavile cijevi, odnosno troškovi su najvjerojatnije dvostruki. Tu se naravno postavlja i pitanje završne kvalitete staze, s obzirom na to da su već postavljeni i rubnici koji su na nekim mjestima utonuli jer se dio staze urušio.”

Odgovor na upit čitatelja potražili smo kod Dražena Barića pročelnika Ureda za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca koji je kazao: “Točno je da je riječ o Ulici Vladimira Nazora u kojoj se izvode radovi na novom nogostupu i gdje se rješava odvodnja oborinskih voda. Treba odmah reći da staza nije još gotova.

Napravljeni su tamponi i rubnici i tijekom tih radova na peticiju građana reagirale su “Međimurske vode” iz kojih je stigao zahtjev da i oni sudjeluju, odnosno da bi htjeli sanirati vodovod. Nakon toga na teren je izašla komisija koja je utvrdila i dala odobrenje da je u postojećoj “posteljici” nogostupa moguće izvesti te radove, odnosno napraviti potpuno novu vodovodnu instalaciju i nakon izvršenih radova stazu dovesti u prvobitno stanje u kojem se ona sada nalazi.

Dobro je u toj cijeloj priči, nastavlja Barić što prije toga nije napravljen završni sloj asfalta. Isto tako važno je spomenuti da ti radovi Grad Čakovec neće koštati apsolutno ništa više nego je investicija u ovom trenutku dogovorena.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije