Sljedećeg vikenda maškare vladaju središtem Čakovca

U nedjelju je Turistička zajednica Grada Čakovca proslavila svoj 51.-vi rođendan, a predstojećeg vikenda to će učiniti i “Međimurski fašnik“. Naime, kontinuirano, već preko pola stoljeća u Čakovcu se organizira jedinstvena tradicijska fašnička povorka.

Najavljući ovogodišnju manifestaciju, gradonačelnik Grada Čakovca i predsjednik Turističke zajednice Grada Čakovca Stjepan Kovač, na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u čakovečkoj Gradskoj vijećnici rekao je da i na ovoj manifestaciji, Turistička zajednica iz godine u godinu podiže ljestvicu.

Tako je i ove godine osmišljen bogat i raznovrsni program, kojem će kruna biti nedjeljna povorka, u kojoj će sudjelovati rekordni broj fašničkih grupa. Čakovečki tradicijski fašnik, jedinstveni je u Hrvatskoj, a sve ove godine kontinuiranog održavanja, dokaz su da ima važno mjesto u turističkoj i zabavnoj ponudi grada., rekao je među ostalim čakovečki gradonačelnik.

“Pozivam sve građane da sa djecom ili unucima dođu u subotu prijepodne na Dječji fašnik i progledaju kako su se djeca maskirala. Nakon programa, zamjenici i ja dijelit ćemo krafne, što je vjerujem, uz odličan program dobar razlog da budete dio ovogodišnje Fašnika.”, završio je gradonačelnik Kovač.

“Svake godine nastojimo osmisliti nešto novo, kako bismo ovoj manifestaciji dali posebni štih te kako bi se ona razlikovala od ostalih maskiranih povorki koje se ovih dana organiziraju diljem zemlje.” – rekla je voditeljica Turističkog ureda TZ Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Tako će se u subotu snimati fim o Valentinovu u Čakovcu, a točno u podne u zrak će se pustiti 99 balona s ljubavnim porukama. U nedjelju pak će, nakon povorke i spaljivanja glavnog krivca za sve nedaće, okupljene zabavljati Bojan Jambrošić i New York Band.

Inače, ovogodišnji Međimurski fašnik organizira se u sklopu projekta “Four towers” koji se sufinancira iz fondova Europske unije, tako da su troškovi koji se plaćaju iz Gradskog proračuna mali. Također, povodom 51.-vog rođendana Turističke zajednice u ponedjeljak cijelog dana Turistički ured otvoren je za sve čestitare, koji zajedno s djelatnicima, žele proslaviti rođendan ove ključne čakovečke turističke ustanove.

Pošto je današnji dan poseban i po tome što je predsjedniku TZ, gradonačelniku grada Čakovca Stjepanu Kovaču rođendan, iz TZ grada Čakovca iskrostili su ovu prigodu da mu požele sve najbolje i pritom mu darovali jedinstven rođendanski poklon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije