DOGRADNJA CVRČKA

NOVE VRTIĆKE SKUPINE Nadogradit će se kat od 500 m2, a time će se dobiti prostor za dvije nove grupe 

U Gradskoj vijećnici Grada Čakovca održana je svečanost potpisivanja Ugovora s izvođačem radova za dogradnju Dječjeg vrtića "Cvrčak" Čakovec, uz popratnu konferenciju za medije o projektu

Na ceremoniji potpisivanja Ugovora, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i tehnički direktor tvrtke Intermegrad d.o.o. Čakovec, Alen Vugrin, obratili su se prisutnima te su zajedno potpisali dokument koji označava početak suradnje na projektu dogradnje spomenutog dječjeg vrtića. Rok za dovršetak radova je 240 dana, tako da bi u manje od godine dana dogradnja trebala biti gotova.

Na području Grada Čakovca su dva matična objekta, Cipelica koja ima popratnih 7 vrtića i Cvrčak 5 objekata. U Cipelicu je upisano 534 djece, a u Cvrčku 507 mališana, rekla je gradonačelnica Cividini. Nešto manje od 400 djece upisano je u privatne vrtiće na području Čakovca, od kojih radi 5 objekata. Ekonomska cijena je objedinjena, na području svih vrtića. Vrtić Cipelica je već u fazi nadogradnje, dok će tako biti i sa Cvrčkom. 

– I dalje nemamo dovoljno kapaciteta za sve mališane, potrebno je otvoriti nove skupine. Što se tiče Cvrčka, nadograđuje se dodatnih 500 metara, radi se o novih dvije skupine i prostorima za dvoranu, sanitarni prostori. Kako se radi o dogradnji na kat napravit će se i lift za sigurno korištenje. Kat će prvenstveno služiti za vrtićke skupine, dok će prizemlje biti preuređeno za jasličke grupe, istaknula je gradonačelnica. 

Vrijednost radova je 686 tisuća eura, a važno je napomenuti kako je Grad Čakovec manje od 50 posto dobio prijavom na projekt Nacionalnog programa oporavka i otpornosti izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i opremanje predškolskih ustanova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije