Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca

DAN ŽENA Ljerka Cividini: ‘To je dan kada slavimo žene, ističemo ponos snažnim i sposobnim ženama među nama’

'Mnoge naše sugrađanke svojim radom, znanjem i talentom pridonijele su našem razvoju, gospodarskim rezultatima, znanstvenom napretku te kulturi i umjetnosti'

Uz 8. ožujak, Međunarodni dan žena, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je prigodnu čestitku.

“Mi u Hrvatskoj imamo sreću da živimo u demokratskoj i uređenoj zemlji u kojoj su se naše majke i bake u prošlosti izborile da žene imaju ulogu u društvu koja im pripada. Mnoge naše sugrađanke svojim radom, znanjem i talentom pridonijele su našem razvoju, gospodarskim rezultatima, znanstvenom napretku te kulturi i umjetnosti. U našoj zemlji žene se danas mogu baviti čime žele, razvijati svoje potencijale, biti uspješne. Doprinos žena općem boljitku kroz povijest itekako je velik. Iza mnogih političkih i poslovnih odluka stoje žene, brojna umjetnička djela nastala su ženskom rukom, a mnoga znanstvena i tehnološka otkrića plod su teorijskog i praktičnog rada znanstvenica. Stoga je borba za ženska prava ujedno i borba za bolje i naprednije društvo!

Upravo je Međunarodni dan žena trenutak i jedan dan u godini kada zastajemo i prisjećamo se svih žena koje su se kroz povijest borile i izborile za ravnopravnu poziciju u društvu, ali i svih onih koje su svojim uspjesima unaprijedile i obogatile naše društvo. Prilika je i da skrenemo pozornost da još uvijek ima zemalja u kojima se žene tek moraju izboriti za ravnopravnost, i na kraju, ovo je dan kad mi žene moramo upozoriti da borba ni kod nas nije do kraja završena. Međunarodni dan žena dan je kada slavimo žene, ističemo ponos snažnim i sposobnim ženama među nama, ali pritom ne zaboravljamo ni muškarce koji zajedno s nama grade zajednicu koja gleda prema naprijed.

Pravo na ravnopravnost temeljno je ljudsko pravo te ako ono nije u cijelosti ispunjeno, društvo se ne može u potpunosti zvati slobodnim! Stoga sretan Vam Međunarodni dan žena, proslavite uz svoje najdraže žene, pokažite im koliko ih volite i cijenite! – poručila je čakovečka gradonačelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije