Na portalu saznajte gdje se nalazi benzinska s najjeftinijim gorivom

Ako želite znati gdje se nalazi najbliža benzinska stanica s najpovoljnijom cijenom goriva posjetite internetsku stranicu www.min-go.hr.

U cilju dodatne zaštite potrošača Ministarstvo gospodarstvo je pokrenulo poseban portal o cijenama motornih goriva na svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj. Od idućeg tjedna kreće i aplikacija za sve vrste mobilnih uređaja, a na portalu i aplikaciji će biti dostupan popis svih postaja koje prodaju motorna goriva sa svim cijenama, te će posebno biti istaknute benzinske postaje s najnižim cijenama.

Možete prijaviti i nepravilnosti u cijenama

Sve tvrtke koje se bave trgovinom na malo naftnih derivatima i ukapljenog plina od 15. veljače dužne su svaku promjenu maloprodajne cijene dostaviti Ministarstvu gospodarstva. Uz informacije o cijenama, portal i aplikacija će putem geolokacije ili pretraživanja davati i točne informacije o udaljenosti korisnika od benzinske postaje, kao i druge korisne informacije za vozače, poput radnog vremena ili postojanja pristupa za invalide.

Također, putem aplikacije i portala potrošači će moći prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva. Uz dodatno povećanje prava i zaštite potrošača te pružanje nove usluge vozačima, Ministarstvo gospodarstva želi potaknuti i tržišno natjecanje među trgovcima motornim gorivima. Aplikacija će biti besplatna za korisnike svih vrsta mobilnih uređaja i operativnih sustava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije