U Mađarskoj održana prva radionica u okviru projekta “Mura Region”

U mađarskom mjestu Keszthely na fakultetu Georgikon Sveučilišta Pannon održana je prva radionica u okviru projekta “Mura Region” koju je otvorio Dr. Tóth Zoltán, zamjenik dekana.

Hrvatsku su na radionici predstavljali Mario Moharić (Hrvatski sabor), Marijan Varga (Ministarstvo gospodarstva) i Josip Grivec (načelnik općine Donji Vidovec). Moharić je govorio o interesima Republike Hrvatske u razvijanju kontakata u hrvatsko-mađarskoj prekograničnoj suradnji, a Varga o interesima Međimurske županije u prekograničnoj suradnji.

Dr. Lorant Bali predstavio je dosadašnje rezultate projekta te krajnji cilj projekta, osnivanje EGTC “Mura region” kako bi se na taj način lakše privukla sredstava iz EU fondova. Dr. Nagy Árpádné, menadžer projekta posebno je istaknula suradnju koja je započela pred više od deset godina, a započeli su je načelnici općina Marijan Varga i Josip Grivec iz Hrvatske te Stjepan Tišler i Stjepan Vuk iz Mađarske. Ta je suradnja rasla i danas donosi sve bolje plodove u interesu žitelja s obje strane Mure.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije