S. Marija: Iz Međimurskih voda stigla opomena za dugovanje iz 2003. godine

S. Marija: Iz Međimurskih voda stigla opomena za dugovanje iz 2003. godine

Sadašnja vlast o tom dugovanju nije ništa znala

Na adresu Općine Sveta Marija stigla je opomena iz Međimurskih voda koja se odnosi na izvedene radove od 2003. do 2009. godine. Radi se o radovima na spojnom vodu u Gospodarskoj zoni Buzovica, produžetku vodova u toj zoni i produžetku vodova u ulici A. Habuša u vrijednosti od 470.311 kuna.

Opomena je načelnika Hunjadija iznenadila s tim više što spomenuto dugovanje nije nigdje evidentirano. – Danas bivšu načelnicu Mariju Frančić želim upitati kada me planirala obavijestiti o tom dugovanju koje se vuče iz 2003. godine. Spomenuti radovi su izvedeni i naplaćeni su 117 tisuća kuna iz naknade za priključenje.

Međutim, tu je razlika od 353 tisuće koju treba namiriti prema Međimurskim vodama. Ja o tome nisam znao ništa jer prilikom primopredaje nakon izbora taj iznos nije bio nigdje naveden i nije se vodio kao obaveza u općinskom proračuna, upitao je Hunjadi na posljednjoj sjednici vijeća.

Bivąa načelnica Marija Frančić odgovorila je da ne zna za dug prema Međimurskim vodama. – Znam da su radovi izvedeni i to se trebalo naplatiti iz naknada. Ta me informacija iznenadila jer znam da su sve općine tako radile i onda bi one trebale imati dugovanja.

Ja ću se osobno raspitati o tome kada ću znati nešto više, odgovorila je Frančić. Općinska tajnica Antonija Kenđel istaknula je da se na završnim godišnjim računima moglo iščitati da su obaveze nastale te nisu evidentirane kao obveza u proračunu.

Oporbenu vijećnicu Kseniju Blagus iznenadilo je spomenuto dugovanje te se pitala kako to da se to nije potraživalo prijašnjih godina nego osam godine poslije. Dogovoreno je da se provjeri situacija i postoje li neki ugovori o ugovorenim radovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije