zgrada u novom ruhu

SVETA MARIJA Novi općinski porostori – najljepši dar Općini uz blagdan Velike Gospe

Prvi veći skup u preuređenoj općinskoj zgradi u Svetoj Mariji bila je sjednica Općinskog vijeća

Nakon što su okončani neophodni  građevinski radovi, općinska zgrada u Svetoj Mariji pretvorena je u funkciju primjerenoj 21. stoljeća i u njoj je u petak, 7. kolovoza održan prvi veći skup – 24. sjednica Općinskog vijeća.

Vijećnici koji su sada prvi puta ušli u te prostore ostali su ushićeni jer su vanjski i unutrašnji prostori mjesni ponos koji će biti ostavljen za mnoge generacije. Dok je trajalo vanjsko i unutrašnje uređenje stručne službe Općine privremeno su radile u prostorima mjesnog vatrogasnog doma.

– Troškovi opremanja će ukupno biti oko 150.000 kuna, a obuhvaćaju dio namještaja i informacijsko komunikacijsku opremu. Gotovo sav postojeći namještaj je u funkciji osim namještaja iz stare vijećnice, a ostatak smo kupili – kaže načelnica Općine Đurđica Slamek.

Svaka službenica ima svoj ured, kao i komunalni redar i načelnica. Od prostorija tu je još vijećnica, mala dvorana za sastanke, skladište, dva WC-a, čajna kuhinja i dvije prostorije su namijenjene arhivi koju smo konačno preselili iz prostorija VMO Donji Mihaljevec.

To je Općini najljepši dar uz Dane općine koji se u ovoj sredini obilježavaju uz katoličku svetkovinu Velike Gospe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije