NIKAKO SE NE UKLAPA U NOVI IZGLED

MJESNI PONOS, ALI… Općinska zgrada u Svetoj Mariji u novom ruhu. Hrvatska pošta obećala sanirati svoj dio

Ako je vjerovati obećanjima iz Zagreba, uskoro će do obnovljene općinske zgrade u Svetoj Mariji biti djelomično obnovljen i Poštanski ured.

Uskoro će oko prekrasno uređenog općinskog zdanja, općinske zgrade u kojoj su smješteni i prostori mjesnog DVD-a, biti skinuta zaštitna ograda i središte mjesta osvanut će u novom ruhu. Bit će to mjesni ponos.

Da bio bi kompletan ponos trebalo bi urediti zapuštenu zgradu Hrvatskih pošta, odnosno vatrogasnog spremišta DVD-a Sveta Marija. Vatrogasci se ne mire što je njihova garaža u takvoj potleušici pa su već prije par godina htjeli obnoviti krovište, sanirati pročelje, ali kako je njihov dio krova spojen s dijelom zgrade HP to nije bilo moguće  iz razloga jer HP nisu bile zainteresirane za neophodno ulaganje. A ono je, ruku na srce, nužno jer je cijeli dio zgrade u derutnom stanju, a pogotovo krov objekta.

Kako je lani i Općina Sveta Marija krenula u nadogradnju zatražili su da i HP saniraju svoj dio zgrade. Nakon par mjeseci uvjeravanja i poduzimanja raznih koraka uspjeli su  dogovoriti da će HP ove godine zajedno s DVD-om Sveta Marija u potpunosti rekonstruirati krovište što znači da će se promijeniti potrebita krovna konstrukcija, podaskati, postaviti hidroizolaciju krova, promijeniti nadstrešnicu, krovnu  vertikalnu, treba će se urediti  oborinska odvodnja, odnosno žljebovi.

Vrijeme prolazi, a u Svetoj Mariji su nestrpljivi… U Općini se iskreno nadaju kako će  iznaći neko rješenje kako bi HP u što kraćem roku u potpunosti obnovile svoj dio objekta te kako bi centar naselja Svete Marije konačno dobio izgled kakav zaslužuje s obzirom na napore Općine Sveta Marija usmjerenih na izgradnju, obnovu svojih objekata i održavanje okoliša u centru naselja Sveta Marija.

Sve oči su uprte u HP. Mještani kao da sklopljenih ruku mole da si ova ugledna ustanova sredi svoj krov nad glavom glede njihovog ugleda, a ako im do njega nije stalo onda bi to mogli i morali bar zbog korisnika njihovih usluga, onih koji dnevno ovdje stvaraju dio prometa od kojih HP “živi”.

Prije javne objave, kontaktirali smo Hrvatske pošte, odnosno Ured za korporativne komunikacije, od kojeg smo dobili odgovor u kojem stoji:  ‘Poštovani, zahvaljujemo na upitu! U tijeku je priprema projekta sufinanciranja sanacije krova objekta kojeg ćemo provesti u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Sveta Marija’.

Dakle iz odgovora se naslućuje njihova nakana pa očekujemo da će dio toga problema ipak biti riješen ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije