Međimurski vinari i vina uistinu su ponos Međimurja i Hrvatske!

Na ocjenjivanju vina za Dionizijanu 2016. u Splitu, izvrsne rezultate osim međimurskih bijelih vina ostvarila su i vina drugih vrsta. Tako je među ‘crvenim mirnim vinima‘ zlatnu medalju osvojilo vino ‘Sveti Urban’ iz Vinarstva i podrumarstva Štampar iz Svetog Urbana.

>>> Cmrečnjakov sauvignon berbe 2015. šampion Dionizijane

U kategoriji ‘predikati’ vina ‘pinot bijeli’ i ‘rizling rajnski’ Jelene i Antuna Kojtera, osvojila su zlatna odličja. Među ‘pjenušcima’ su ‘Zlatni zvir pušipel’ i ‘pušipel’ iz Vinogradarstva i podrumarstva Tomšić iz Železne Gore, dobili zlatna odličja.

I u ovim kategorijama i vrstama međimurska vina osvojila su više srebrnih i brončanih odličja, što u ukupnom zbroju i dojmu govori kako su međimurska vina zaista najbolja u Hrvatskoj, jer u više kategorija osvajači najviših ocjena su iz nama susjednih država Slovenije i Bosne i Hercegovine, dok je našima uz rame tek nekoliko većih vinskih kuća iz Iloka, Slavonije i Primorja. Međimurski vinari i vina uistinu su ponos Međimurja i Hrvatske!

Podsjetimo, među brojnim bijelim vinima iz cijele Hrvatske, vino sauvignon berbe 2015. Vinogradarstva i vinarstva Cmrečnjak iz Svetog Urbana osvojilo je titulu šampiona Dionizijane 2016. s ocjenom od 87,50 bodova. Čak 5 naših bijelih vina osvojilo je zlatna odličja i to dva vina kuće Dvanajščak – Kozol, te po jedno kuća, Vinogradarstvo i podrumarstvo Cmrečnjak, Vinska kuća Hažić i Vinogradarstvo i vinarstvo Danica i Boris Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije