Međimurska vina na Dionizijani u pohodu na odličja

Pod visokim pokroviteljstvo predsjednice države Kolinde Grbar Kitarović, od 2. do 5. ožujka 2016. u Splitu se održava Sajam Gast Split 2016., najveći sajam ugostiteljstva, opreme za ugostiteljstvo, vina i pića te drugih stvari vezanih za turizam, gastronomiju i ugostiteljstvo u državi i regiji.

U sklopu sajma održava se 21. međunarodni sajam vina Dionizijana, sajam koji je godinama najatraktivniji i najposjećeniji dio ukupnih sajamski sadržaja i događanja.

Dionizijana okuplja najpoznatije hrvatske vinogradare i vinare među kojima posebno mjesto pripada međimurskim vinogradarima i vinarima, poglavito onima okupljenima u Društvo vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’.

David Štampar mag. dipl. ing. agr., predsjednik ove kultne udruge kaže kako su međimurski vinari na ocjenjivanje poslali 36 uzoraka svoji najboljih vina i da očekuju dobre ocjene. Dionizijana se održava u Spaladium areni gdje će se dodijeliti titule šampiona prema grupama vina i pića, jedno veliko zlato, te brojne zlatne, srebrne i brončane medalje i druga priznanja.

Međimurska vina do sada su na Dionizijani osvojila više zlatnih i drugih odličja, a obzirom na dobru minulu godinu, ali i arhivskih vina za očekivati je da ovogodišnja Dionizijana bude za međimurske vinare i vina uspješna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije