Impact Inkubator: Čakovečki projekt Blind Shredding ušao u finale

Impact Hub Zagreb objavio je imena 11 finalista za Impact Inkubator, tromjesečni inkubacijski program za one pojedince koji žele poboljšati svijet kroz poduzetništvo, a koji Impact Hub Zagreb provodi u suradnji s UniCredit Foundation i Zagrebačkom bankom.

“Ukupno 40 timova iz cijele Hrvatske prijavilo se za Impact Inkubator i to sa širokim dijapazonom izvrsnih, inovativnih ideja. Odabrati one najbolje bio je velik izazov, toliko velik da smo na koncu završili s 11 umjesto najavljenih 10 finalista! Veselimo se što ćemo ih osobno upoznati na prvom pithcing susretu na kojem će se predstaviti mentorima, a i jedni drugima te započeti zanimljivo putovanje kroz društvene inovacije do poduzetnišva,” izjavio je Hermes Arriaga, voditelj projekta.

Jedanaest finalista su:

– Blind Shredding iz Čakovca kojim se razvija model zapošljavanja slijepih osoba na poslovima uništavanja povjerljivih dokumenata; CAPDPA, inicijativa koja osobama s invaliditetom, ali posebno njihovim roditeljima i skrbnicima, pruža priliku za bezbrižan godišnji odmor; Kad Narastem, radionice koje kuhanje pretvaraju u zabavu, ali i edukaciju za djecu; Kasiopea Gardens, čije organski uzgojene biljke stvaraju organsku kozmetiku i podučavaju turiste; Kliklop, poduhvat koji se posvetio misiji dostave zdrave hrane u vrtiće; Pričaj mi, koji stvaraju posebne kreativne kutije za zbližavanje cijele obitelji; STEMI, ekipa koja kombinira DIY uratke i online učenje; StoryLink, online platforma za izravne donacije potrebitima; Travabled, koji su pronašli način da poboljšaju putovanja za ljude čije je kretanje ograničeno; Unwinding, inicijativa koja želi ženama koje se bore s negativnim imidžom sebe pružiti konkretnu podršku i Zuk Aurora, poduhvat koji turistička iskustva pretvara u razvitak rijeke Kupe i lokalne zajednice.

Više o finalistima saznajte klikom ovdje.

Najbolji među onima koji završe program imat će priliku svoje proizvode i usluge presdstaviti na Impact Inkubator Demo Danu i osvojiti seed kapital u ukupnom iznosu od 22,500 eura – koliko iznose nagrade UniCredit Foundation-a za tri pobjednika Demo Dana. Pobjednici će dobiti i dodatnu financijsku potporu kroz nagradu YCYP – Your Choice, Your Project Award koja će se raspodijeliti putem internog sustava glasanja zaposlenika Zagrebačke banke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije