Društvo žena Macinec u projektu donacije HEP-a

>> Društvo žena Macinec u projektu donacije HEP-a

Sredinom trećeg mjeseca ove godine HEP je raspisao natječaj za donacije u projektu ‘Svjetlo na zajedničkom putu’. Željko Kofjač i predsjednica Društva žena Macinec Magdalena Špicar, Marciuš Magdalena svoju su ideju i viziju opisali u projektu vezanom za okoliš, a koji se slijedio kao logični slijed nastavkom radova u parku Trate u Macincu. Projekt je prijavljen i uredno zaprimljen u HEP.

Ugodno iznenađenje slijedilo je tijekom mjeseca svibnja kada je iz HEP-a stigla obavijest da je projekt Društva žena Macinec prihvaćen i za isti je predviđena donacija od 3.000,00 kuna. Na natječaj je bilo prijavljeno ukupno 2480 projekata, a odobreno je sufinanciranje 421 projekata.

Dobivenim financijskim sredstvima kupljeno je različito drveće i ukrasno bilje za popunu parka u blizini igrališta za odbojku na pijesku i viseće kuglane. Odabrana je kombinacija listopadnog i zimzelenog drveća kao i nižeg ukrasnog bilja prepunog šarenilom cvijeća i drveća različitih boja listova.

Čekali su se povoljni vremenski uvjeti i realizacija projekta je mogla započeti. Završna radna faza projekta bila je sunčano poslijepodne ovog utorka kada su članice Društva žena Macinec uz svesrdnu pomoć jačeg spola pripremile teren odnosno mjesta za sadnju kako bi budući park vizualno poprimio zanimljiv izgled u budućnosti.

Razne ideje i prekrasne mogućnosti uređenja parkova koje su viđene na izletima u parkove Mozirskog gaja, Volčjeg potoka, Parka Opeka u Vinici i na drugim lokacijama uvelike su utjecale na sadašnje i buduće uređenje i sam izgled parka Trate u Macincu.

Želje su oduvijek jedno, mogućnosti nešto sasvim drugo, no međutim kvalitetnim projektima i prijavom istih na razne natječaje uz naravno aktivno uključivanje mještana realno je i moguće da park Trate kroz određeno vremensko razdoblje bude prepoznatljiv i na ponos svih mještana Macinca s obzirom da je taj prostor unatrag tri godine bio livada.

Puno je vremena i odricanja, ali i vlastitih uloženih sredstava bilo potrebno da park izgleda kao danas, no svi koji su svojim aktivnostima učestvovali u njegovom uređenju ponosni su na svoj rad i ne žale uložen trud.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije