FOTO: Macinske travarke na Danima zahvalnosti u Nedelišću

Prostor MESAP-a bio je gotovo premali da ‘ugosti’ izlagače, ali i posjetitelje na ovogodišnjoj manifestaciji Dana zahvalnosti za plodove zemlje u odličnoj organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće.

>>> FOTO: Dani zahvalnosti za plodove zemlje u Nedelišću

Mnogobrojne članice i članovi udruga s područja općine Nedelišće i drugih općina Međimurja, te iz drugih krajeva Lijepe naše kao i susjedne Slovenije i Mađarske, svojim su dolaskom na ovogodišnju manifestaciju s posebnim zadovoljstvom posjetiteljima pokazali da su se duži period pripremali i da su za dolazak na ovu manifestaciju uložili dosta truda i vremena.

U zraku se osjećala pozitivna natjecateljska klima među izlagačima kako prikazati odnosno kako što bolje prezentirati svoje prisustvo na ovoj manifestaciji. Mnogobrojni posjetitelji su se mogli uvjeriti u bogatstvo ponude okusa, mirisa, boja svega izloženog od čega se i većina proizvoda mogla probati.

Članice Društva žena Macinec na svom su izložbenom prostoru uz nezaobilazne kolače pripremljene na tradicionalan način ovaj put pripremile i više od sto raznih vrsta ljekovitog bilja upakiranog u za to posebno izrađene vrećice i staklene bočice.

Macinske “travarke” posjetiteljima su željele na taj način pokazati plodove zemlje na koje smo već pomalo zaboravili, a svi se ti plodovi zemlje nalaze u našoj neposrednoj blizini. Biljke su članice društva brižno sakupljale od proljeća pa do jeseni, naravno sve zavisno o vrstama biljaka, a prikazale su na koje se sve načine mogu koristiti; kao čajevi, kao dodaci jelima ili kao dodaci za izradu ukusnih ljekovitih biljnih likera.

Česta pitanja posjetitelja na koje se načine pojedine biljke koriste za liječenje bila su dobar pokazatelj članicama Društva žena Macinec da su i ovaj put pogodile temu koja je pobudila interes prisutnih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije