Iva Ružić s Harvarda: Svi su fascinirani kad kažem odakle sam

Prva Međimurka na Harvardu, Čakovčanka Iva Ružić putem Facebook stranice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec poslala je prekooceanske pozdrave s Harvarda! Iako su joj predavanja i obveze na prvoj godini već uvelike počeli, uhvatila je trenutak kako bi s njima podijelila svoje oduševljenje.

‘Amerikanci su stvarno pristupačni i neopisivo ljubazni, samo me još uvijek zbunjuje njihov pojam neobveznog razgovora i pozdrava s ‘what’s up’.

Nasreću, ima puno stranih studenata s kojima se šalim na taj račun. Svi su strašno fascinirani kad im kažem odakle sam i Hrvatska ih veoma zanima. Za more su svi čuli, a upoznala sam i jednog Irca koji je preko ljeta backpackao u Međimurju! Malo ih zna da je Game of Thrones sniman u Hrvatskoj, ali sam uspjela sresti osobu koja zna mnogo naših bendova, između ostalih i Prljavo kazalište (ima čak i njihovu gramofonsku ploču!).

I da, crvena cigla koju znamo iz filmova je stvarna! A možda ćemo ju uskoro opet gledati na velikom ekranu jer su neki moji frendovi prije nekoliko dana vidjeli Bena Stillera i cijelu filmsku ekipu na trgu pokraj kampusa! Jedino što mi nedostaje je hrvatska kuhinja, ali i to planiram uzeti u svoje ruke’ – napisala je Iva Ružić. Sretno Iva!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije