FOTO: Društvo žena Macinec održalo godišnju skupštinu

>> FOTO: Društvo žena Macinec održalo godišnju skupštinu

Članice Društva žena Macinec pripremile su i održale svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj je uz uobičajen dnevni rad predsjednica društva Špicar Marciuš Magdalena rad društva tijekom prošle godine prikazala u interesantnoj prezentaciji – filmu koji je osobno za skupštinu pripremila.

Na samom početku skupštine predsjednica Društva žena Macinec srdačno je pozdravila zamjenicu načelnika Općine Nedelišće gđu Novak Ivanku, tajnika Međimurskog saveza sportske rekreacije g. Vugrinčić Marijana, te predstavnike mjesnog odbora i udruga iz Macinca, kao i predstavnice Udruga žena sa područja Općine Nedelišće.

Predsjednica Društva žena Macinec Špicar Marciuš Magdalena s osobitim je zadovoljstvom predstavila aktivnosti članica svog društva uz naglasak da neke aktivnosti sigurno ne bi mogle provesti bez potpore i nesebične pomoći svojih supruga.

Nakon što su članice društva prihvatile predloženi dnevni red zasigurno je najzanimljiviji dio skupštine bila prezentacija – film o aktivnostima članica društva tijekom prošle godine. Činjenica je da slike govore više od tisuću riječi pa je tako bilo i ovom prilikom. Doduše nije bilo jednostavno rad društva kroz godinu dana svesti na kratku petnaestak minutnu prezentaciju jer je aktivnosti uistinu bilo puno i gotovo sve su zauvijek zabilježene fotoaparatima odnosno izrađeno je bezbroj prelijepih fotografija za sjećanja.

Članice Društva žena Macinec prije dvije su godine započele organizaciju Vincekovog pohoda iz Macinca odličnom suradnjom sa posebnim čovjekom Kerman Zvonkom kojeg nažalost više nema sa nama pa je dio prezentacije bio posvećen i tom događaju.

Uz mnoštvo aktivnosti posebno je drago bilo sudjelovanje članica društva na GOURMETU i Varaždinu na poziv tamošnje turističke zajednice. Mnoge su aktivnosti članice društva provele bilo kao organizatorice, suorganizatorice ili kao gošće raznih sportskih, kulturnih ili drugih manifestacija.

Između inih aktivnosti članice društva sudjelovale su u akciji Općine Nedelišće pod nazivom Više cvijeća manje smeća, u manifestaciji Fašnika u Nedelišću, u suorganizaciji BIMEP-a 2015, u sportskim susretima žena Općine Nedelišće, u organizaciji Dana Macinca, u manifestacijama Turističke zajednice općine Nedelišće – Dani zahvalnosti i Martinje u Nedelišću, te još mnogim drugim manifestacijama.

Članice Društva žena Macinec prošle su godine održavale zelene površine mjesta Macinec redovitom košnjom trave, sadnjom ukrasnog cvijeća i drveća, te sličnim aktivnostima na javnim površinama sve u cilju ljepšeg izgleda mjesta.

Svojim su radom i aktivnostima članice društva nadaleko poznate što su im i čestitale predstavnice ostalih udruga žena općine. Nakon završetka skupštine slijedilo je ugodno druženje i razmjena iskustava uz pripremljeni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije