Voće koje će vam pomoći održati idealnu težinu, ali i poboljšati seksualni život

S obzirom na to da je grožđe prepuno prirodnog šećera mnogi ga izbjegavaju kada žele izgubiti neželjene kilograme.

No, upravo je ono pravo rješenje za gubitak kilograma, ali i za poboljšanje vašeg seksualnog života.

Znanstvenici su zaključili kako su crveno grožđe i bobičasto voće ‘pokretači’ osoba u srednjim godinama, a ‘krivci’ su i za gubitak neželjenih kilograma i šlaufa oko struka.

Koristi od ovog voća dolaze iz flavonoida – prirodnih spojeva koji brojnom voću i povrću daju jarku boju i snažan okus. Flavonoidi, naime, smanjuju krvni tlak i kolesterol smanjujući tako rizik za bolesti srca i rak.

No, znanstvenici su sad otkrili kako pomažu i za održavanje idealne težine te jačanje seksualne želje što itekako utječe na seksualni život.

Istraživanje je provedeno na 124.000 osoba diljem SAD-a tijekom 24 godine. Pokazalo se kako osobe koje su unosile više flavonoida u organizam tijekom godina su gubile kilograme za razliku od onih koji nisu uopće jeli voće i povrće bogato tim spojevima.

Stručnjaci stoga preporučuju svakodnevno konzumiranje grožđa, borovnica, jagoda, trešanja, kupina i crnog ribiza.

Ranije ovog mjeseca je pak objavljeno kako flavonoidi nisu dobri samo za težinu već i za seksualni život. Muškarci koji unose više tih spojeva u organizam, naime, imaju puno manje šanse da će patiti od erektilne disfunkcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije