FOTO: Društvo žena Macinec na manifestaciji Gourmet

>> FOTO: Društvo žena Macinec na manifestaciji Gourmet u Varaždinu

Turistička zajednica Međimurske županije prepoznala je rad i aktivnosti članica Društva žena Macinec pa im je iz tog razloga uputila poziv za sudjelovanje na manifestaciji Gourmet u Varaždinu. Naravno, članice društva rado su prihvatile taj poziv i prezentaciju Međimurja u susjednoj Varaždinskoj županiji.

U sklopu manifestacije koja se održavala 30. svibnja na Kapucinskom trgu u Varaždinu, održan je osmi po redu Varaždinski sejem na kojem su se predstavili domaći, autohtoni proizvođači hrane i pića. Slobodno se može reći da su članice Društva žena Macinec kao jedina udruga iz Međimurja, na prepoznatljiv i dostojan način prezentirale Macinec, općinu Nedelišće i cijelo Međimurje.

Žene Macinca potrudile su se i u svojim su kuhinjama ispekle više od trideset vrsta tradicionalnih kolača i nekoliko vrsta kruha sakupljenim u bakinim knjigama recepata. Predsjednica Društva žena Macinec Špicar Marciuš Magdalena na trudu i uloženom vremenu za pečenje kolača i kruha od srca je zahvalila svim mještankama Macinca. Poznato je da žene Macinca rado pomažu članicama društva kad je god to potrebno.

Tako se na štandu uređenom međimurskim motivima našlo više vrsta štrukli (z zeljem, z jabukama, z sirom), kuruzna zlevanjka, tenka zlevanjka, pokana zlevanjka, kelešica, buhtlini, prhka orehnjača, međimurska gibanica, zdigani kolači z orehaj, povetkica, starinski biskvit, medejaki, klipići, zvezdice, kiflice i još više vrsta kolača ispečenih po starim receptima.

Na svom su štandu članice društva ponudile i više vrsta domaćeg kruha uz koji su bile pripremljene domaće slanine i sve su to ponudile posjetiteljima Gourmeta. Veliki broj posjetitelja manifestacije brzo je saznao za lokaciju štanda Društva žena Macinec i nije propustio priliku da okusi poznate vrste međimurskih kolača i kruha.

Štand Društva žena Macinec posjetio je i gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš koji nije skrivao zadovoljstvo prikazanim i ponuđenim, zahvalio se članicama društva na dolasku na sajam nakon čega je i osobno probao “kosanu mast” na domaćem kruhu. I ova je manifestacija članicama društva poslužila za nova poznanstva sa članicama i članovima drugih udrugama iz Varaždinske županije i kao takva je bila jedno novo nezaboravno iskustvo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije