U Goričanu održana smotra Civilne zaštite

U petak 27. rujna u Goričanu je održana smotra Civilne zaštite općine Goričan (CZ). Općina Goričan je prema Odluci o osnivanju postrojbe CZ odredila postrojbu s jednim timom koji broji 33 obveznika. Tim ima Zapovjedništvo kojeg čine zapovjednik, zamjenik zapovjednika i bolničar, a koji je sastavljen od tri skupine.

Svaka skupina  ima zapovjednika i po 3 ekipe koje broje 5 pripadnika. Sukladno tome Odsjek za poslove obrane Čakovec u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Čakovec  prihvatio je popis rasporeda članova postrojebe općine Goričan.

Na smotri,  koja je bila održana kod objekta Udruge Prijatelji, nazočni su bili i načelnik općine Goričan Mario Moharić, predstavnik DUZS-a Ferid Kašmo, zapovjednik DVD-a Goričan Slavko Loparić i načelnik Stožera zaštite i spašavanja općine Goričan Ivan Blažek.

Općinski načelnik otvorio je smotru i pozdravnim govorom istaknuo važnost i djelovanje postrojbe na području općine Goričan, osvrnuo se na opremanje i osposobljavanje CZ koju će provoditi Općina Goričan na prijedlog Stožera zaštite i spašavanja i na temelju Smjernica za razvoj sustava zaštite i spašavanja.

Sukladno tome općina je za sve pripadnike i sudionike potrojbe, kao i članove stožera zaštite i spašavanja nabavila reflektirajuće prsluke, koje je svaki član preuzeo. Za zapovjednika postrojbe civilne zaštite imenovan je Mladen Magdalenić, za njegovog zamjenika Zoran Zorko, a bolničara Miroslava Žvorc.

Ferid Kašmo,  predstavnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, nakon imenovanja postrojbe CZ prema Zakonu o zaštiti i spašavanju (N.N. br. 174/04), istaknuo je značaj i angažman članova nove postrojbe CZ, istaknuo sredstva DVD-a Goričan koja se mogu angažirati u vrijeme akcije, te pohvalio organiziranost i tim koji je predložen od strane načelnika općine Goričan.

Slavko Loparić ukratko se osvrnuo na tim koji je postavljen i napomenuo da će raditi u cilju zajedničkog nastupa prema potrebama i mobilizacijskim pravcima. Nakon smotre nastavilo se druženje uz vojnički grah.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije