U čakovečkom CZK-u predstava Lutka i premijera Vjetropljus

Na Tribini ČČ 29. studenog u 20 sati gostuje Teatar Gavran iz Zagreba s predstavom “Lutka” autora Mire Gavrana. U predstavi glume Doris Pinčić i Robert Kurbaša, dok režiju potpisuje Mladena Gavran. U komediji “Lutka” muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka počinje živjeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca.

Androidnu lutku konstruirala je znanstvenica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

Priča nas postupno vodi prema katarzičnom i melodramatičnom završetku koji poziva na uzajamno razumijevanje žena i muškaraca. I naš junak i gledatelji kroz predstavu osvještavaju da stvarni muško-ženski odnos ne može biti zamijenjen ni kupljenom ni virtualnom ljubavlju.

Premijera: Dramski studio Dada – “Vjetropljus”

U nedjelju, 2. prosinca u čakovečkom Centru za kulturu od 16 sati Dramski studio Dada – Kazališne družine Pinklec imat će premijeru predstave “Vjetropljus” redatelja Davora Dokleje i autora teksta Alberta Wendta.

U predstavi igraju Ivan Modrić, Vilim Haček, Neven Matoša, Danka Brumen, Karlo Žganec, Antonija Mrla, Karla Katić, Mateja Posedi i Eneja Zadravec. Herman je jedan običan školarac, iz sela sa tri kuće u koje ne zalazi čak ni školski autobus. No, Hermana to ne smeta. On želi ići u školu. On voli ići u školu. I zato svakoga jutra bez obzira na vremenske neprilike dugačak put do škole prevaljuje na leđima svog metalnog prijatelja Gospodina pl. Praskala.

Jednoga jutra, osobito jak vjetar, zvani Olujno pasji vjetropljus svom je silom odlučio zaustaviti malenog Hermana na putu do škole. Hoće li Herman uspjeti doći do škole ili će ga Vjetropljus zaustaviti i što će se na kraju ipak dogoditi pogledajte u novoj predstavi Dramskog studija Dada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije