ERASMUS+ A BEE C

Marljive hrvatske pčelice iz Osnovne škole Prelog posjetile Portugal

Projekt za cilj ima razvijanje učeničkih poduzetničkih vještina i ekološke osviještenosti kroz umjetnost

Dio projektnog tima OŠ Prelog proteklog je tjedna boravio u petodnevnom transnacionalnom sastanku u portugalskom Silvesu.

Osnovna škola Prelog već godinu dana provodi projekt Artistic Approach to Business Education, Entrepreneurship and Culture, a ovim sastankom započela je druga faza te ujedno i druga godina trajanja projekta. Projekt za cilj ima razvijanje učeničkih poduzetničkih vještina i ekološke osviještenosti kroz umjetnost.

Partnerske ekipe iz Bugarske, Portugala, Rumunjske i Poljske predstavile su svoje projektne aktivnosti koje su se odvijale od rujna 2017. pa su tako učiteljice Randa Mesmar – Horvat i Ivana Samarđija – Bermanec pokazala zajedničke aktivnosti Osnovne škole Prelog i Knjižnice i čitaonice Grada Preloga provedene u sklopu projekta A BEE C. 
Uz prezentacijske aktivnosti, druženje i dramske improvizacije, učenice Nika Sokač, Ema Hatlak, Jana Balent, Danijela Hegeduš, Paola Vadlja i Sara Žvorc sudjelovale su u kreativnim aktivnostima stvaranja likova prema dramskom scenariju, te u radu s programima za animaciju. Strip kojeg su izradile na edukaciji bit će podloga za daljnji rad na projektu A Bee C, a svoje znanje će prenijeti ostalim članovima hrvatskog projektnog tima.
Glavna ciljna skupina projekta su stariji osnovci jer su umješni u čitanju i pisanju kako na materinskom tako i na engleskom jeziku. Drugi razlog odabira ove ciljne skupine je i što je ova dobna skupina još uvijek u osnovnoj školi i nisu upoznati s ekonomijom, poduzetništvom i strukovnim obrazovanjem.

S obzirom na pozitivnu poduzetničku klimu u Gradu Prelogu te postojanju vrhunskih strukovnih srednjih škola u našoj Županiji, kroz projekt će se raditi i na profesionalnom savjetovanju prije formalnog izbora srednjoškolskog obrazovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije