UGODNO S KORISNIM

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Tehničari na dvotjednom stručnom usavršavanju u Portugalu

U novom okruženju do novih spoznaja

Sunčano nedjeljno jutro ispratilo nas je sa školskog parkirališta u Čakovcu na put dug gotovo 3.000 kilometra koji smo završili s pogledom na Atlantski ocean i Porto u zalasku sunca.

Naše krajnje odredište tog je dana bio Braga – najstariji grad Portugala, „Rim Portugala“, sveučilišno središte, oaza parkova i vrtova, moderno uređen grad bogate kulturne povijesti. Za nas šestoricu mehatroničara, učenika trećeg MT razreda iduća će dva tjedna biti mjesto učenja, istraživanja, novih spoznaja i prijateljevanja zahvaljujući Erasmus projektu Tehni(č)ka za budućnost.

Već smo prvog dana shvatili zašto je Braga vjersko središte Portugala. Uživali smo u prirodnim i kulturnim ljepotama Bom Jesusa, čiji počeci sežu u XVIII. stoljeće, mjesta na popisu UNESCO-ve baštine, divovskog baroknog stubišta s tri fontane koje predstavljaju tri vrline: vjeru, ljubav i nadu, i jednako očaravajućeg svetišta Sameiro. Uz lokalnog vodiča upoznali smo najvažnije dijelove užeg središta Brage koje ćemo narednih dana sami istraživati.

Posjetili smo naša radna mjesta u iduća dva tjedna, tvornicu Agovi metalomecanica i TorniMinho – Torneiras do Minho Lda, upoznali se s mjestom i načinom rada, svojim zaduženjima i obvezama te mentorima koji će nas pratiti i voditi tijekom rada.

Ovo nam je sjajna prilika za razvijanje naših komunikacijskih vještina, posebice govora na engleskom jeziku kojim se služimo u radnom okruženju, ali i u druženju s kolegama iz drugih europskih zemalja koji s nama dijele ovo Erasmus iskustvo. U svemu tome brusimo i svoje meke vještine – soft skills, koje su nam neophodne u današnjem svijetu. (Emanuel, Filip)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije