nezaboravno putovanje

FOTO Belički osnovci u sklopu Erasmus+ mobilnosti posjetili Španjolsku

Petero učenika (Mateja Drk, Jona Kanižaj, Mura Kanižaj, Fabijan Krznar i Tena Novak) zajedno s učiteljicama Marinom Đura, Silvijom Micek i Lidijom Hertarić boravili su u Španjolskoj od 4. do 10. veljače

Škola domaćin ove mobilnosti nalazi se u Galiciji, u mjestu Moraña, nedaleko najpoznatijeg hodočasničkog grada Santiaga de Compostela.

Učenici su s nestrpljenjem čekali upoznavanje domaćina, ali zahvaljujući njihovom srdačnom dočeku svi znakovi nervoze i straha ubrzo su nestali. Uživali smo u mnogobrojnim aktivnostima i radionicama, upoznavanju predivnog krajolika, bogatoj povijesti i kulturi te načinu poučavanja.

Prvi dan mobilnosti dočekala su nas nasmiješena lica četiristotinjak učenika te riječi dobrodošlice ravnateljice škole. Nakon kraćeg razgleda škole, učenici su samouvjereno, putem prezentacija predstavili školu, zavičaj i domovinu. Tijekom mobilnosti, u radnoj atmosferi učenici su svakodnevno prisustvovali mnogim satovima te tako stekli uvid u njihov način školovanja.

Drugog dana mobilnosti posjetili smo gradonačelnika, ribarsko mjesto Combarro i uživali na prekrasnim plažama Atlantskog oceana u blizini Morañe. Najhrabriji su i zakoračili u ocean iako je još uvijek prehladan za kupanje.

Sredina tjedna bila je osigurana za dobar provod u glavnom gradu Galicije, Santiagu de Compostela koji je ujedno i važna destinacija kršćanskih hodočašća. Razgledali smo centar grada i katedralu, popeli se na sam vrh katedrale te uživali u prekrasnom horizontu.

Učenici su obilazili povijesni muzej uz zadatke koje su uspješno riješili. Posljednji dan mobilnosti bilo je posebno razigrano. Svaki razred izradio je maske tako da je ceremonija predstavljanja prošla u veselom raspoloženju kako to i priliči na maskenbal.

Koliko su divnih dojmova učenici ponijeli iz Morañe pokazuje trenutak rastanka koji je bio vrlo emotivan. Putovanje je završilo u centru bučnog i užurbanog Porta. Nakon dolaska u zračnu luku, uslijedili su letovi prema Zagrebu. Učenici su se umorni, ali obogaćeni predivnim iskustvom, puni dojmova i nezaboravnih uspomena vratili svojim kućama.

Zahvaljujemo domaćinima i čitavoj ekipi Erasmus+ projekta za ovo predivno iskustvo i veselimo se novim Erasmus avanturama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije