Predsjednica D. Vidovcu: Svečano, jedinstveno, veselo i toplo

– Kao u naslovu bi se mogao opisati posjet predsjednice Donjem Vidovcu. Vrlo kvalitetno izveden program, kratak, topao i jednostavan govor predsjednika Općinskog vijeća, načelnika, župana i predsjednice koja je plijenila jednostavnošću, toplinom te razumijevanjem.

Lijepo je bilo vidjeti radost i oduševljenje na licima svih prisutnih, posebno je bio dirljiv susret s djecom s posebnim potrebama i njihovim roditeljima, pridržavanje Dejana Lisjaka od strane predsjednice i načelnika, a mnoge je oči zarosila suza kada je predsjednicu prilikom pozdravljanja s djevojkom s posebnim potrebama Ivanom Kuzmić iznenada spontano zagrlila i dugo je držala u zagrljaju – rekao nam je Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec.

I predsjednica i Donjovidovčani su jedan drugom otvorili srce. Mnogi su poslije komentirali: ‘Bilo je predivno, imamo divnu predsjednicu, tako je jednostavna, šarmantna i draga’. Grivec nam je ispričao kako je njihov Japica, Matej Horvat, čovjek od 94 godine i najstariji vidovski zlatar, oduševljeno kazao: ‘Promijenio sam mnogo država i pet vladara, ali ni jedan nije niti blizu naše predsjednice’.

O samom dolasku predsjednice u Donji Vidovec, načelnik Grivec je rekao:- Predsjedničin dolazak je prekrasan poklon za naš 790. rođendan, njezin nastup i poruka budi optimizam i nadu, a što se tiče lokalne samouprave poticaj vladi da se napokon dogodi toliko nam potrebna decentralizacija sredstava i nadležnosti.

Koristim priliku reći da kao što sam zahvalan predsjednici na dolsku, županu i zamjenicima na podršci. Želim zahvaliti i svima koji su podnijeli teret organizacije ovog susreta, posebna zahvala Petri Podravec jer je sudjelovala u svim aktivnostima, Damiru Lukši, Cenko gradnji d.o.o. našim Štefima (Jurak i Kuzmić), Fereku (Franjo Kranjec), Eržebet i Radojki, Nikolini Cenko, ravnateljici naše škole (Mirjani Ribić), učiteljima i učenicima koji su se zdušno uključili u projekt, Moniki i Mariji Cenko, Nadi Lukša, Katarini i Alojziju Matulinu,Veroniki Cenko te Dušanu Pletikapi koji su darovali poklone za našu predsjednicu – rekao je Grivec i dodao:

– Želim također zahvaliti umjetnicama Juliji Montenese Stapić iz Splita koja je čestitala rođendan Donjem Vidovcu poklonivši sliku predsjednice te Larisi Golec iz Donje Dubrave koja je došla čestitati rođendan s predivnom slikom mlina na Dravi. Zahvaljujem Alojzu Kuzmiću i njegovim sestrama na prekrasnom daru Donjem Vidovcu (umjetničko djelo-kip ranjenog Isusa) te Stjepanu Kopasiću iz Australije na obnovi pila, tvrtki Lukša metal (Željko, Tonček i Tomica) na prekrasnom adventskom vijencu.

Vjerojatno sam u ovom trenutku uzbuđenja nekoga zaboravio, pa molim za ispriku i razumijevanje. Hvala svima na doprinosu! – završio je oduševljeni načelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije