Caritas župe Goričan u humanitarnoj akciji

U nedjelju, 18. prosinca 2016. na prostoru centra ‘Dobri pastir’ održana je dobrotvorna prodaja kolača, tjestenine i proizvoda od aronije koju su organizirale članice župnog Caritasa i župljanke iz Goričana.

Sav prihod od dobrotvorne prodaje ide mještanima kojima je pomoć u ovo božićno vrijeme najpotrebnija. Pripremljeno je mnogo raznih vrsta kolača, mlinaca, meda, soka od aronije, likera od aronije, kruznog kruha, ukrsnih božićnih predmeta i ostalih proizvoda te su prodavani po popularnim cijenama.

Župljani koji su nakon svete mise kući, kupovali su proizvode i tako svojim prilogom pomogli svojim sumještanima. Voditeljica župnog Caritasa Terezija Vidović zahvaljuje se svim župljanima koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju, a članice Caritasa znaju najbolje za mještane kojima je pomoć potrebna.

Župni Caritas župe Sv. Leonarda ‘Betanija’ iz Goričana osnovan je 2000. godine na inicijativu župnika Antuna Hoblaja koji je okupio članstvo i počelo se pomagati mještanima.

Danas Caritas djeluje kao podružnica Caritasa Varaždinske biskupije, predsjednik je župnik Josip Drvoderić, a voditeljica je Terezija Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije